Amikor egy konyhaösszeállításra kerül sor, akár felújításkor, akár egy új lakás vásárlásakor, a sarokelemhez érve mindig nehézségekbe ütközünk. A legnagyobb probléma a sarokbútorokkal kapcsolatban, hogy alig tudunk hozzáférni a benne tárolt holmikhoz.

Nézzük meg, hogy milyen lehetőségek vannak arra vonatkozóan, hogy mégis előnyös legyen ennek a konyhabútor elemnek is a használata!

Kis hely, nagy tárolási kapacitás

Abban az esetben, amikor csak egy aprócska stúdió- vagy egy kis társasházi lakás áll a rendelkezésünkre, ahol amerikai konyhás nappalit tudunk csak berendezni, előfordulhat, hogy csak néhány konyhabútor elem fér el, és ilyenkor nincs szükség sarokelem beépítésére. De ez ritkán fordul elő.

A legtöbb esetben minimum L-alakú konyhabútor összerakására kerül sor, de találkozhatunk U-alakú konyhabútorral is vagy olyannal, ahol az U alak egy önálló központi konyhablokk. Ezeknél a konyháknál mind szükség van sarokelem beépítésére.

Első ránézésre úgy tűnik, hogy mivel alig férünk el a sarokban, és nehezen tudjuk kivenni az ott tárolt kellékeket, hogy kevés hely áll a rendelkezésünkre, pedig ez nem igaz. Valójában, ha ügyesen kiaknázzuk egy sarokelem adta lehetőségeket, akkor temérdek konyhai eszközt el tud nyelni ez a bútordarab.

Hasznos tippek a sarokelemhez

Ha már megvan a konyhánk és van benne sarokelem, akkor semmiképpen ne hagyjuk üresen, hiszen az nagyon nagy helykihasználatlanságot jelentene. Szerencsére már a legtöbb sarokelem olyan kialakítású, hogy a benne lévő polcok kifordíthatók, így amikor szükségünk van egy edényre, könnyen elő tudjuk szedni.

Ha nem ilyen a sarokelemünk, akkor a másik lehetőség, hogy olyan holmikat tárolunk ott, amelyekre csak ritkán van szükség. Ilyenek lehetnek pl. bizonyos konyhai robotgépek, műanyag tárolóedények, termosz, ritkán használt fazekak vagy az ünnepi étkészlet.

Elemes konyhabútor nyújtotta lehetőségek

A legjobb, ha elemes konyhabútorral próbálkozunk, hiszen akkor úgy állítjuk össze a konyhánkat, ahogy akarjuk, figyelembe véve a nyílászárók és vízvezeték-szerelvények elhelyezkedését is.

Akik az egyes elemek összeválogatásával sem szeretnének bajlódni, azok számára javasolt a konyhablokkok beszerzése. A Gemini-Duo webáruház sarok konyhablokk kínálata kimondottan a kész konyhák kedvelőinek lett összeállítva, ahol a sima falhoz épített konyhabútor már kevésnek bizonyul és a lakók szeretnének egy L-alakú konyhabútort.

Az elektronikai eszközök beépítése a konyhablokkok esetében is számításba lett véve. Az elemes konyhabútoroknál lehetőség van az egyes elemeket úgy variálni, hogy a már lemért konyhai gépek, pl. páraelszívó, villanytűzhely, mikrohullámú sütő is helyet kapjanak benne.

Mind a konyhablokk, mind pedig az elemes konyhabútor lehetőséget teremt, hogy a kezünk ügyében legyen minden konyhai eszköz, amire éppen szükségünk van. Ráadásul ezek a bútordarabok költségkímélők, mindemellett pedig stílusosak, színben, mintázatban, anyagban is számos változatban elérhetőek.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Ha felújítás, akkor borul minden, ami megszokott?
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne