Mint tudjuk, az internet nemcsak az életünk része, de az életünk meghatározó részévé vált az utóbbi egy - másfél évtizedben. Még csak arra sincs szükség, hogy valaki kényszerítsen minket, hogy több időt töltsünk a neten: inkább az ellenkezője igaz. Sokan olyan lendülettel és erőfeszítésekkel igyekeznek eltávolodni az internettől, mintha az valóban fizikai addikciót okozna.

Mivel az emberek az interneten töltik az idejük jelentős részét, ott is keresnek termékeket és szolgáltatásokat. A keresőoptimalizálás pedig arról szól, hogy esélyt adjunk magunknak arra, hogy egy adott weboldal (minden bizonnyal a sajátunk) bizonyos keresőszavak esetén egy keresőprogram (elsősorban a jól ismert Google) első oldalán vagy akár első néhány helyén szerepeljen. Miért fontos ez?

A válasz közismert: senki sem szereti azzal tölteni az idejét, hogy például a duguláselhárítás kulcsszóra keresve a 32. és 44. lap között igyekszel megtalálni a legjobb szakembert. A legtöbben (kb. a kattintások fele) a legelső találatra kattint, míg az első 5 találat kb. a kattintások 75%-át gyűjti be. A második oldalra az érdeklődők mindössze 10%-a jut el.

A siker egyik kulcsa a keresőoptimalizálás (más néven SEO / Search Engine Optimization) - mivel az emberek jelentős része az interneten keres termékeket, szolgáltatásokat. Az online marketing nem merül ki a keresőoptimalizálás tudományában. A helyes, optimalizált weboldal készítés, a linképítés és a megfelelő tartalmak ugyanilyen fontosságúak: hiszen három külön témában is jeleskednünk kell a teljes siker eléréséhez. Egyrészről meg kell győznünk a Google algoritmusát, hogy a honlapunk érdemes rá a leginkább a Google keresés elejére kerüljön. Másrészről meg kell győznünk az oda látogató embereket, hogy megbízzanak bennünk annyira, hogy kapcsolatba lépjenek velünk és / vagy vásároljanak. Harmadrészt maga a termék vagy szolgáltatás is olyan kell, hogy legyen, hogy az pörgesse az üzletet: magas elégedettséget generáljon, amely a legtöbb területen visszatérő vendégkört is jelent.

SEOzseni: a hétköznapi emberek keresőoptimalizálási eszköztára

A keresőoptimalizálás jelentős online marketing eszköz. Segít a vevők szerzésében: hiszen itt maguk a leendő vásárlók keresik a megoldásokat. A látogatók száma a kulcsszó havi keresési mennyiségétől és a helyezéstől függ. Erős versenyben rendkívül nehéz pozíciót szerezni. Összetett szaktudásra van szükség, ami magában foglal weboldal készítési ismereteket is. Mivel a hétköznapi embernek nincs meg a kellő tudása, nagyon nehezen boldogul a keresőoptimalizálás világában. Ezért készült a SEOzseni.

A SEOzseni nem más, mint egy online kezelőfelület. Szaktudás nélkül, néhány kattintással elemezhetjük weboldalunk forráskódját. Nem szükséges webmesteri ismeret: a HTML nyelv hibáit és a tartalmi hiányosságokat kilistázza az e-szoftver. Ezek után minimális adminisztrációs ismeretekkel könnyedén kijavíthatjuk weboldalunk helyezést lerontó hibáit.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Új kedvencünk, a pawpaw!
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő