Mi a probléma a fehér cukorral? Miért számít egészségtelennek? Milyen természetes helyettesítőt érdemes használni helyette? Cikkünkből kiderülnek a témával kapcsolatos legfontosabb információk.

Az egyik legfőbb probléma a fehér cukorral kapcsolatban, hogy gyorsan bejut a vérbe, melynek köszönhetően annak glükózszintje hirtelen megnövekszik. A felesleges glükóz lebontásához gyorsan kell inzulint termelnie a hasnyálmirigynek. Ez vércukorszint-csökkenést eredményez, melynek következtében hamar újra jelentkezik az éhség.

Nem tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat sem

Mindemellett a fehér cukor ellen szól az is, hogy általában annak felvételéért és lebontásáért felelős baktériumok okozzák a fogszuvasodást a szájüregben. Továbbá nem tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat sem, azonban hozzájárul azok elvonásához a szervezetből, hiszen szükségesek a megemésztéséhez.

Az említettek mellett a problémákhoz sorolható, hogy a finomított cukor fogyasztása csontritkuláshoz is vezethet, mivel savasítja a szervezet kémhatását. A szervezet pedig a csontokból kivont ásványi sókkal és kalciummal igyekszik kompenzálni.

Az elhízásban is nagy szerepet játszik 

Mindemellett a finomított cukor fogyasztása ellen szól, hogy erőltetett anyagcserére kényszeríti a szervezetet. Ennek következtében a hasnyálmirigy képtelen ellátni a funkcióját, és emiatt cukorbetegség alakul ki. Továbbá a fogyasztása olyan bőrbetegségek kialakulásához is vezet, mint a dermatitisz vagy az akné. Mindemellett pedig az elhízásban is nagy szerepet játszik a cukorfogyasztás.

Mit érdemes fogyasztani helyette? A finomított cukor helyett a legjobb természetes választás az eritrit, a stevia és a glicin. Ezek segítségével nem kell lemondani az édes íz okozta élvezetről. Mindegyik változat beszerezhető a BioPowerShop édesítőszerei közül.

Eritrit, stevia és glicin - a legjobb helyettesítők

Ahogy már említettük, jó választás lehet a stevia, mely egy dél-amerikai gyógynövény. Por, szirup és tabletta formájában is beszerezhető. Nemcsak édesítésre használják, hanem gyomorbántalmak kezelésére is. Gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, kalóriatartalma nulla és nincs hatással a vércukorszintre. Szóval diétázóknak és cukorbetegeknek is ajánlott.

Szintén jó választásnak bizonyul az eritrit, mely egy természetes cukoralkohol. Kalóriamentes, szóval diétázók is bátran fogyaszthatják. Továbbá nincs hatással az inzulintermelésre és könnyen megemészthető. A glicin is jó választás, hiszen az édesítés mellett számos további előnyös hatása is van. Nincs mellékíze, és az édessége megegyezik a normál kristálycukoréval. Továbbá az optimális vércukorszint fenntartásában segít, valamint hidratál és bőrfiatalító hatása is van. Mindemellett számos kutatás bizonyítja, hogy javítja az alvás minőségét. Segíti az elalvást és megakadályozza a túl korai ébredést.

Érdemes tehát a helyettesítőket választani, nézz körül a BioPowerShop weboldalán!

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Költöztetés csomagolásvédelemmel, profi szakemberekkel
Budapest legközpontibb terasza úgy újult meg, hogy azonnal a törzshelyed lesz!