Számtalan bombabiztos tipp kering az interneten és talán még annál is több legenda a haverok között arról, hogy mi a legtutibb módja a nők meghódításának. Mi azonban most túllépünk a „gyertyafényes vacsora, virág, bóközön, rámenősség és még annál is több humor” receptjének kliséin, és megmutatjuk, mivel nyerheted el úgy igazán egy nő szívét.

#1 alapszabály

Lehet bármilyen romantikus egy vacsora és az azt követő andalgás, elsüthetsz megannyi előre betárazott bombabiztos poént és könnyed sztorit – ha mindeközben görcsös igyekezetedben egyvalamit elfelejtesz: odafigyelni a nőre, akit éppen nagy erőkkel szeretnél meghódítani.

Az első számú alapszabály: minden sejteddel és érzékeddel figyelj a partneredre!

És ezt most legszívesebben leírnánk még legalább háromszor, mert valójában főként ezen áll vagy bukik, hogy már az elején elbuksz-e, vagy van esélyed a sikerre.

Mit jelent ez? Semmiképp nem azt, hogy felteszel pár rutinkérdést, aztán érdeklődő arcot vágva várod, hogy mikor fejezi már be szíved választottja a mondókáját. Félreértés ne essék: baj nem a rutinkérdéssel van (első randin legalábbis), hanem a körítéssel. Ha ugyanis nincsen benned valódi érdeklődés és készség a meghallgatásra, azaz hogy tényleg kíváncsi legyél és figyelj arra, amit a másik mesél, akkor megette az egészet a fene. Minden nő (sőt, valójában minden ember) megérzi, ha hiányzik a beszélgetőpartneréből az őszinte érdeklődés és figyelem. Márpedig minden ember erre vágyik leginkább, úgyhogy ha már az elején akaratlanul is azt kommunikálod a meghódítandó nő felé, hogy nem igazán figyelsz oda rá, az egész erőfeszítésed totál hiábavaló.

Praktikus tippek az aktív figyelemre

 • Inkább beszéltesd a partneredet, mint te szónokolj.
 • Olyat kérdezz, amire tényleg kíváncsi vagy.
 • Hagyd beszélni a partnered, és hallgasd valódi érdeklődéssel, amit mond – közben ne a következő lépésen járjon az eszed, és főleg ne fojtsd belé a szót.
 • Figyelmedet és megértésedet apró jelekkel jelezd vissza:
  - tartsd a szemkontaktust;
  - időnként apró kérdésekkel kérdezz bele a sztoriba;
  - egy-egy szóval fejezd ki, hogy követed és megérted;
  - adj pozitív visszajelzéseket: finoman és mértékkel bókolj, dicsérj.
 • Vedd észre a közvetett üzeneteket, és reagálj előzékenyen: ha úgy látod, valami kínosan érinti, tereld másra a szót (akár ki is mondhatod ezt); kérdezd meg, hogy kér-e másik desszertet, ha csak turkál a tányérján; kérdezd meg, hogy mihez lenne kedve, ha láthatóan unatkozik; vedd figyelembe a randi alakítása során, amiket (akár burkoltan) mond vagy kér – ne cipeld el mindenáron az előre betervezett romantikus sétára, ha fázik vagy fáj a lába a cipőben, stb.

#2 alapszabály

A meghódítandó nőn kívül még egy dologra kell odafigyelned: saját magadra.

Mit jelent ez? Nem a lehengerlő, nagy hangú sztorikban, még csak nem is a menő cuccokban rejlik a kulcs, sokkal inkább az önazonosságban – szóval a második, amire figyelj, az te magad legyél!

Megjelenés

Az ápolt, igényes külső természetesen alap: a zsíros hajtól, koszos körmöktől és a leharcolt lábbeliktől a legtöbb nő kifut a világból, szóval mindenképpen figyelj oda a részletekre. Nyilván vedd figyelembe a helyet és az alkalmat, no meg a partnered ízlését és öltözködési stílusát is, amikor megválasztod, hogy mit veszel fel: semmiképp ne öltözz se túl, se pedig alul, mert mindkettőtől kínosan fogod érezni magad, ráadásul nem csak te, de a partnered is. Ezen túlmenően a legfontosabb az, hogy komfortos legyél az öltözékedben, azaz olyasmit viselj, ami a te stílusod, és ráadásul kényelmes is. Elég kínos lenne, ha egy szoros inggallér vagy a fenekeden folyton lecsúszó csípőnadrág okozna nehéz perceket. Az a megfelelő öltözék, ami kifejezi az egyéniségedet, és amiben komfortosan mozogsz – szó szerint és átvitt értelemben is –, meg fogja emelni az önbizalmadat is. Manapság sok helyzetre jó választás lehet a smart casual stílus, de simán egy jó állapotú klasszikus farmer akár szólóban egy stílusos inggel, akár pólóval és zakóval vagy egy elegáns pulóverrel jó jolly joker lehet.

Viselkedés, benyomáskeltés

Hogy mindenekelőtt figyelj oda a választott hölgyre, és hogyan tedd ezt, azt már kifejtettük. Ez egyúttal azt is igényli, hogy közben magadra is odafigyelj:

 • Elsősorban add önmagad – ne akarj teljesen másnak látszani, mint amilyen vagy!
 • De: ha hajlamos vagy elvinni a show-t, egy kicsit fogd vissza magad!
 • Ha kevésbeszédű vagy, erőltesd meg magad pár őszinte mondat és kedves kérdés erejéig!
 • Figyelj oda a saját testbeszédedre is: tükrözzön önbizalmat, határozottságot és érdeklődést!
 • Ne legyél tolakodó vagy erőszakos sem szavakkal, sem az irányítás tekintetében!

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Miért számít egészségtelennek a fehér cukor?