A szép és egészséges haj minden hölgy álma. E cél érdekében szinte bármit megtesznek, és akár jelentős mennyiségű pénzt képesek fordítani különböző fodrászati kezelésekre, samponokra, balzsamokra, pakolásokra, hajápoló olajokra, szérumokra. Minden termék gyönyörű fényű, ápolt és egészséges hajat ígér. Azonban ez önmagában nem elegendő.

Az egészséges haj titka a rendszeres hajvágás és természetesen a hajápolás is igen fontos tényező. Azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a heti többszörös hajmosást követően szárításra van szükség. Ügyelnünk kell tehát a hajszárító minőségére is, hiszen annak típusa nagyban befolyásolja a hajmosás utáni végeredményt. Manapság már igen gazdag a kínálat e téren is, így biztos mindenki megtalálja a saját hajtípusának megfelelő készüléket, amellyel kívánságának megfelelő frizurát tud készíteni.

De mik azok a tényezők, amelyekre érdemes odafigyelni, amikor hajszárítót vásárlunk? Először is az a legfontosabb, hogy saját magunkban letisztázzuk, hogy mi is az, amit az eszköztől várunk. Legyen kíméletes és ne szárítsa ki a hajat? Vagy rendelkezzen nagyobb teljesítménnyel, és szárítsa meg a hajat minél előbb? Tartalmazzon csőrös fejet is, amellyel egyenes és göndör frizurát is készíthetünk? Vagy esetleg mindent tudjon, amire csak szükség lehet?

A hajszárítók egyik legfontosabb tényezője mindenképp a teljesítmény. Ez határozza meg a készülék légáramlási sebességét. Ha magas ez a szám, ha nagy teljesítménnyel rendelkezik a hajszárító, akkor értelemszerűen rövidebb lesz a szárítási idő. Ha dús hajjal rendelkezünk, akkor érdemes az 1800 W-os teljesítményű eszközök között nézelődni, ellentétes esetben pedig elég az 1000-1400 W-os készülék is, hiszen felesleges erős hőhatásnak kitenni a vékonyszálú hajat. Amennyiben a hajszárító teljesítménye 2000 W felett van, már professzionális hajszárítókról beszélünk. Ezek igen népszerűek, hiszen segítségükkel és egy kis ügyességgel olyan frizurát készíthetünk, mintha a fodrásztól jöttünk volna.

Fontos, hogy az eszköz rendelkezzen hőmérséklet szabályozóval is. Általában két sebességfokozat és 3 hőmérsékleti fokozatot találunk a hajszárítókon. Melegebb időben még a dús hajnak is elegendő egy alacsonyabb fokozaton történő szárítás. A haj minőségétől és típusától függően családon belül is mindenki kiválaszthatja a számára megfelelő módot. A hideg levegős funkció azért nagyon hasznos, mert megőrzi a frizura alakját és fényt ad a hajnak.

A fúvóka mérete arról árulkodik, hogy milyen koncentrációban és sebességgel távozik a meleg levegő a hajszárítóból. Minél szűkebb ez a kimeneti nyílás, a szárítási folyamat rövidebb lesz. A koncentrátor, keskeny fúvóka vagy csőr általában benne van az alapkiszerelésben. Ez a kis eszköz azért hasznos, mert a forró levegőt egy kisebb területre koncentrálja, így nagyon hatékony szárítást és formázást tesz lehetővé. Különösen hatékony, ha sűrű körkefével együtt használjuk. A diffúzor a göndör haj kedvelőinek igen nagy segítség a szárítás során. Ennek a kerek, kiálló részekkel ellátott tartozéknak az az előnye, hogy egyenletesen vezeti a hőt, ez kíméletesebb szárítást és formázást tesz lehetővé.

Az igaz, hogy a megfelelő hajszárító kiválasztása nagyon fontos, azonban egyáltalán nem elegendő ahhoz, hogy egészséges és ápolt legyen a végeredmény. Hajmosás után törölközővel gyengéden itassuk fel a felesleges vizet a hajunkról, és használjunk hővédőt is. A hajszárítást érdemes alacsony fokozaton kezdeni, majd amikor már félig száraz a hajunk, óvatosan átfésülni. Ezután tincsenként szárítsuk és formázzuk a hajunkat egy körkefe segítségével. Itt már használhatunk magasabb szárítási fokozatot is. Göndör haj esetében pedig kitűnő segítség lehet a diffúzor.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Új kedvencünk, a pawpaw!
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő