Az egyik legnépszerűbb babakelengye a szoptatós párna, mely nagyban megkönnyíti a kismamák életét. Aki használt már ilyet, tudja, mennyi más helyzetben is nélkülözhetetlennek bizonyul egy ilyen termék.

A kifli alakú szoptatós párna

Először is tudnunk kell, hogy a szoptatós párnáknak többféle verziója létezik. Vannak a kifli alakú párnák, melyek elsősorban valóban etetőpárnaként funkcionálnak. Ezeket leginkább úgy használják, hogy a derék köré helyezik őket és arra fektetik a babát. Ezt használva könnyebben megy a szoptatás ülve, a baba a párnán fekve kényelmesen jut hozzá a tejhez. A mama keze sem fárad el közben, a súly a párnára helyeződik.

Az ilyen kifli formájú etetőpárnák kisebb méretűek a hagyományos szoptatós párnáknál. Utazáshoz ezt érdemes magunkkal vinnünk, mert nem foglal nagy helyet, és a kórházba is bevihetjük szüléskor, könnyű vele bánni.

Természetesen ennek a fajta szoptatós párnának is van más funkciója is, nemcsak a baba etetéséhez való kellék.

A hagyományos szoptatós párna

Ennél a fajtánál nagyobb méretben kapható a hurka formájú, hagyományos szoptatós párna, mely általában 160-170 centiméter hosszú: a várandósság ideje alatt tökéletes az alváshoz, pihenéshez. A kismamák nagyon kedvelik ezt a változatot jó kihasználhatósága, praktikussága miatt.

Általában kettéhajtva, a két végét összekötve árusítják a bababoltokban ezt a terméket, a Baby Lion webáruházban is így található meg ez a többfunkciós szoptatós párna többféle színben is. Bár kezdetben még bizonyára minden anyuka kihajtva használja. Hogy miért?

Sokak szerint az ilyen pihentető párna az egyik legjobb áru, melyet kitaláltak a terhes nőknek. Ugyanis a szoptatós párnával nagyon kényelmessé válik a fekvés: a nagy has alátámasztására, a lábak felpolcolására szolgál. Miközben hozzábújunk, jól támaszt, így komfortosan tudunk közben tévét nézni, zenét hallgatni vagy relaxálni.

Később természetesen az etetéskor lesz nagy szerepe.

A szoptatós párna előnyei

A szoptatós párna használata során nem kell mindvégig kézben tartani a babát, a puha fekhelyre helyezve őt ülve vagy fekve is meg tudjuk etetni. Összekötve a párna két végét tulajdonképpen egy babafészket kapunk, melyben a csöppség biztonságban érzi magát.

Kihajtva elhelyezhető a kiságyban is rácsvédőként, jól védi a baba fejét.

Az is gyakori, hogy a babát hasra fektetve helyezik el a párnán, mikor már a fejét tudja emelni. Miközben így fekszik velünk szemben, beszélhetünk hozzá, játszhatunk vele anélkül, hogy tartanunk kellene. Erre a hagyományos és a kifli alakú szoptatós párna is megfelelő.

De az anyukák is használhatják mindkettőt ülő- és fejpárnaként is, így is jó szolgálatot tesz. Ugyanígy a babáknál is alkalmazhatjuk: amikor tanulnak ülni, tegyük őket a szoptatós párna rése közé. Még ha el is billen, nem üti meg magát, hiszen a puha töltetű párna megvédi.

Vásárláskor vegyük figyelembe a következőket: a töltet anyaga, a moshatóság, a száríthatóság. A szín sem mindegy, de a választék bőséges.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Ha felújítás, akkor borul minden, ami megszokott?
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne