A zsebkéseknek rengeteg fajtája van, s eleinte bizony nem könnyű eligazodni közöttük. Akár magunknak, akár egyik ismerősünknek szeretnénk bicskát venni, fontos, hogy tisztában legyünk a különféle típusok előnyeivel.

A következő pár sorban most utánajárunk, hogy mire jó egy automata rugós zsebkés, milyen használati előnyei vannak, és hogy milyen márkák termékeit érdemes beszereznünk! Tarts velem te is, és fedezzük fel együtt ebben a cikkben a zsebkések világát!

 

Zsebkések csoportosítása nyitási mechanizmusok szerint

 

Igazából kétféle bicskát tudunk megkülönböztetni, ha erről az oldalról közelítjük meg a témát; vannak automata rugós zsebkések és más rugós nyitási segédeszközökkel rendelkező bicskák is. Ez utóbbi kategóriába sorolható termékeket gyakran “Spring Assist-nak” is hívjuk.

 

De mi is a különbség a két típus között? Az automata kések esetében a kar, a csúszka vagy a gomb egyfajta rugós mechanizmust indít el, ami egykönnyen kinyitja a fűrészlapot is. A penge ilyenkor kézzel mozgatható, egy meghatározott nyitási szögbe, mielőtt ez a rugós mechanizmus a pengét a végső állapotába nem helyezi.

 

Mikor jön jól egy ilyen automata darab?

 

A bicskáknak is számos változata, de az automata rugós darabokról elmondható, hogy az élet valamennyi területén helytállnak. Elővehetjük őket az étkezés során, de a kisebb famunkálatok elvégzése során sem fognak elvérezni. Ebből a kategóriából sok megbízható taktikai termék is kerül ki, tehát bátran magunkkal vihetjük őket a kempingezésre, és más outdoor tevékenységek alatt is hasznosíthatóak lesznek.

 

Legnagyobb előnyük, hogy rendkívül biztonságos az alkalmazásuk, és nem foglalnak el sok helyet. A Kések Ollók Webáruház különleges zsebkései között például ilyen darabokkal is találkozhatsz!

 

Hogyan válasszunk a sok-sok bicska közül?

 

A minőség megfizethetetlen - szoktuk mondogatni. Elméletben ez így is van, de a gyakorlatban már nem teljesen. Persze, nem a legolcsóbb zsebkésre kell gondolni, de vannak a piacon megfelelő ár-érték arányban kapható bicskák is.

 

A Böker Plus Strike egy tökéletes példa erre. A penge 3 mm vastag, AUS-8 rozsdamentes acélból készült, s egy rugó biztosítja, hogy gyorsan kinyitható legyen. Az edzett, éles spearpoint penge tökéletes vágási teljesítményt nyújt. A markolata texturált alumínium, amelynek már a mintázata is hozzájárul a csúszásmentes alkalmazáshoz. A markolat végén egyébként zsinórfuratot is találhatunk.

 

A Böker nem az egyetlen márka, amely jó minőségű produktomokkal vár minket, hiszen a Kershaw termékei szintén praktikus alkalmazást tesznek lehetővé számunkra.

 

Remélem, hogy segíthettem neked egy kicsit megismerkedni az automata rugós bicskákkal, és most már te is szívesen beruházol egy csodadarabra! Ne feledd, a minőség legyen mindig az első!

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Vállalatirányítási rendszer: a felhő alapú ERP 3 előnye