Van az a mondás, hogy a szem a lélek tükre, amit otthonunk esetében értelmezhetünk úgy is, hogy az ajtó pedig a lakásunk tükre.

A bejárati ajtó nem csak az ízlésünkről árulkodik a külvilágnak, hanem arról is, hogy mennyire tartjuk fontosnak otthonunk védelmét. Az RS Ablak munkatársai összegyűjtötték a leghasznosabb szempontokat, amik alapján érdemes kiválasztani a legideálisabb bejárati ajtót.

Tükrözze az Ön ízlését!

A legelső, amit el kell dönteni, hogy milyen alapanyagból készült bejárati ajtót képzel el otthona hívogató kapujaként. Ez lehet fa vagy műanyag, mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya egyaránt.

A következő lehet a szín kérdése. A fa alapanyagoknak természetüknél fogva más-más jellegzetes színük van, de a műanyag ajtók is számos színben elérhetők, annak ellenére, hogy zömében fehéret vagy sötétbarnát látunk.

Arra is kell figyelmet fordítani, hogy a keret és az ajtólap színe összeillő legyen.

A szín után a másik fontos kérdés, hogy teli ajtót szeretne-e vagy üvegbetéteset. Ha üvegeset, akkor mekkora legyen az üveges rész?

Legyen valamilyen mintázata az ajtónak, vagy jobban kedveli az egyszerű vonalakat? Itt azt is figyelembe kell venni, hogy az ajtó összhangban legyen a környezetével.

Végül pedig már csak az maradt, hogy az ajtóhoz leginkább illő kilincset megtalálja.

Az RS Ablak a műanyag nyílászárók szakértőjeként a legmagasabb minőségi bejárati ajtót tudja az Ön részére kivitelezni egyedi megrendelés alapján.

Első a biztonság

Az ajtó amellett, hogy számos más funkciót ellát, elsősorban elhatárolja otthonunkat a közös területtől. Ahhoz, hogy illetéktelenek ne is tudjanak bejutni rajta, a keretnek és az ajtószerkezetnek olyan anyagból kell készülnie, ami megakadályozza a betörést.

A ma kapható bejárati ajtók biztonságtechnikai okból több ponton záródnak, ugyanis egy ajtó minél több ponton zár, annál biztonságosabb.

A régi típusú ajtók többségén volt elhelyezve kukucskáló, ezt ma eldöntheti a vásárló, hogy szeretne-e vagy sem, mindenesetre ez is egy módja, hogy megbizonyosodjon az ember arról, hogy ki akarja hívatlanul meglátogatni.

Praktikus, ha több kulcs is van hozzá, és nem kell egyből pótkulcsot másoltatni.

A műanyag ajtók előnyei

A bejárati ajtó hosszú-hosszú évekig lesz az “első benyomás” a mellette elhaladóknak, vendégeknek, szomszédoknak.

Ha fa alapanyagot választunk, érdemes azzal tisztában lenni, hogy a fa plusz kezelést és karbantartást igényel bizonyos időközönként, hogy megőrizze szépségét, vagy ne költözzön bele valamilyen rovar.

A műanyag nyílászárókkal nincs ilyen plusz teendő, tisztításuk egyszerű, karbantartásuk minimális, mégis sokáig megőrzik szépségüket.

A különlegesebb igényeket az üvegezést, formát, méretet illetően a műanyagból készült ajtók esetében jobban figyelembe tudják venni.

A legnehezebb része a bejárati ajtó cseréjének még csak ezután következik, hiszen olyan megbízható kivitelező céget kell találnia, akik műszaki tanácsokkal is tudnak szolgálni, illetve minőségi, garanciális munkát végeznek.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Őrületes programok Budapesten: Ilyen lesz a szilveszter 2021-ben!