A következőket kell figyelembe venni amikor a számunkra legjobb megoldást keressük. Az adott típus szakszerűen javítható vagy eleve csak a csere jöhet szóba? Meg tudjuk várni a javítást vagy csak a ki- és beszerelés idejére tud megállni az autó? Foglalhat-e emelőállást az autó a felújítás idejére? (Sok szerelő ugyanis nem rendelkezik több emelőállással és számára egy várakozó autó bevétel kiesést jelent.) Érdemes tudni, hogy a kormányoszlopok kiszerelése nem igényel emelőállást, a műszerfal felől vehető ki.

Ahogy azt az elektromos kormányművek hiba jeleinél már leírtuk, vannak típusok, melyek szakszerűen javíthatóak és van, ahol nem is érdemes próbálkozni, az eredmény nem lesz tartós. Ezért talán a legjobb egy olyan céget választani, aki kormánymű javítással és forgalmazással is foglalkozik – így a típusismeret fogja az ajánlatot meghatározni, hogy cserét vagy felújítás a gazdaságosabb megoldás.

Kihez vigyem – avagy hogyan válasszunk kormánymű felújító vagy forgalmazó céget?

Azoknál a nagyobb forgalmazóknál, akik nem csupán kormányművekre specializálódnak, hanem az autóalkatrészek teljes spektrumával foglalkoznak, az az eljárásrend, hogy le kell adnunk a meghibásodott kormányművünket, ennek javíthatóságát ellenőrzik, majd egy betétdíjként visszatartott összeget, a cseredarab árát, ami kb 30-80ezer forintot visszautalnak - olvashatjuk az EPS Optimum Kormányműszerviz Kft weboldalán. Kellemetlen helyzetbe akkor kerülünk, ha a leadott kormánymű nem javítható. A cseredarab kormánymű már az autónkban, a betétdíj viszont nem jár vissza, így lehet, hogy a 100ezer forint körüli árral kecsegtető cseredarab végül belecsúszik 200 ezer forintos kiadásba.

Minden esetben az a legjobb, ha olyan terméket vagy javítást választunk, ahol elérhetjük az adott céget, az ott dolgozó embereket, nem pedig egy külföldi céggel levelezgetünk, ha bármilyen probléma merül fel.

Felújítás ha a kormánymű kopog

Ha fentiek alapján bebizonyosodott, hogy a hiba valóban kormánymű kopogás, akkor szereltessük ki a kormányművet vagy szervókormányt. Ennek az alkatrésznek a felújítása csak kiszerelt állapotban lehetséges, hiszen ilyenkor építőelemeire szedik szét a kormányművet.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában
Sikeres nők a szoftveriparban - ilyen volt a Lányok Napja a memoQ-nál
Hirdetés