A nyári időszakban sokan gurulnak az utakra akár hosszabb utazás erejéig is. Jelenleg különösen így van ez, hiszen a hónapokig tartó korlátozások feloldását mindenki szeretné kihasználni, amíg még megteheti. A meleg hónapok egyébként is a szabadságról, a kikapcsolódásról és az idegen tájak, látnivalók felfedezéséről szólnak. Legyen szó hosszabb nyaralásról, vagy akár csak egynapos strandolásról, rendkívül fontos, hogy a gépjármű optimális állapotban legyen.

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a rendszeres szervizelés fontosságára, amit a nyári szezonon kívül is érdemes elvégeztetni. Ha azonban hosszabb út előtt állunk, esetleg a közeli tengerpartok valamelyikét céloznánk meg, akkor az aktuális járványügyi előírásokon túl az autó állapotának is megéri utánanézni. A gumihasználaton, az olajcserén, vagy például a fékbetétek ellenőrzésén túl a klíma funkcionálása is kiemelt jelentőséggel bír. Ez az, ami megadja az utazás komfortosságát, sőt, a nyári hőség idején egyenesen nélkülözhetetlennek bizonyul. De mi baj lehet vele? Melyek azok a leggyakoribb hibák, amelyekkel szakemberhez fordulnak az autósok?

Túl meleg vagy túl hideg- egyik sem jó!

A nyári tikkasztó meleg idején sokak számára kifejezetten felüdülés beülni a klímás autóba. Korántsem mindegy azonban, hogy milyen hőfok fogad ott, és az mennyire szolgálja kényelmünket. Egyértelműen klímatöltést vagy a klíma javítását vonja maga után az, ha nem elég hideget fúj a rendszer. Akár a kompresszor cseréje is szükségessé válhat, de nem kell azonnal ekkora összegekben gondolkodni. A rendszer eltömődése állhat annak hátterében, ha túlságosan hideget fúj a klíma. Bármennyire üdítőnek is tűnik ez a kánikulában, hosszabb távon szinte biztosan meghűlést hoz majd maga után, a szakember segítsége tehát nélkülözhetetlen. A klímatöltés éppen úgy gyakran választott eljárás, mint a klíma tisztítása, melyek hamar megoldhatják a problémát. Ehhez persze az is kell, hogy sikerüljön időpontot kapni a szakemberhez.

Online időpontfoglalás akár okostelefonon keresztül

Az időben lefoglalt időpont az autószerelés világában aranyat ér. A szakemberek rendszerint be vannak táblázva, ezért mindenképpen jó hír, ha sikerül a közeljövőben elcsípni egy szabad időpontot. Ehhez a gumiszervizem.hu weboldala remek lehetőséget kínál. Akár az okostelefonra letölthető applikáció, a MyPoint-S is nagy segítség lehet, melynek köszönhetően belátható időn belül megtörténhet a klímakarbantartás, vagy az éppen aktuálissá váló szervizelés.

Biztonságban az utakon

A biztonságos közlekedés egyik alappillére, hogy a gépjárművet lássa rendszeresen szakember. Az olajcsere, a fékbetétek állapotának ellenőrzése, vagy az esetlegesen felmerülő problémák azonnali orvoslása éppen úgy lényegesek, mint a használt gumiabroncs. Ez utóbbi kapcsán nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az évszaknak megfelelő gumihasználat rendkívül fontos. A forró aszfaltra nem véletlen javasolják a nyári gumit, hiszen ez alapanyagában tökéletesen passzol az ilyen körülményekhez. A kritikus 1.6 mm-es profilmélység már önmagában is biztonsági kockázatot jelent, ezért ilyen esetben azonnal gumicserére van szükség.

Természetesen a technikai paramétereken túl az emberi tényező mellett sem mehetünk el. A helyzetnek és az útviszonyoknak megfelelően megválasztott sebesség, valamint a higgadt és körültekintő vezetés nélkülözhetetlennek bizonyulnak. A közlekedés biztonságának érdekében a felelőtlen előzéseknek fontos lenne elejét venni, hiszen gyakran éppen ezekből van a baj.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Vásárolj kedvezményesen az Ecipo kuponkóddal!