A selejtezőkre sokan úgy tekintenek, mint dobbantókra, amik ugyan kikerülhetetlenek, de azért olyan sokat nem nyomnak a latba. Pedig a helyzet az, hogy érdemes nyomon követni az eseményeket, mert ilyenkor rengeteg fontos információ szedhető össze a csapatokról, amik aztán a későbbiekben kiválóan kamatoztathatóak, mondjuk egy jóképű fogadás keretei között. Jelenleg a 2023-as férfi kézilabda-világbajnokság selejtezői zajlanak, és bizony akadnak olyan fordulatok már most, amik ígéretesek az izgalmas jövő szempontjából.

Olykor nemcsak a sportteljesítmény a mérvadó

Jelenleg olyan kritikus periódust élünk, amikor a sport világát is számtalan külső tényező befolyásolja. Így történhetett, hogy Belgium kijutott a vb-re, történelmében először, hiszen legyőzte a szlovákokat. Mindez úgy valósulhatott meg, hogy a kizárt Oroszország helyett kaptak esélyt a belgák, akik éltek a lehetőséggel, és így folytathatják a sikersztorijukat.

A sportfogadás oldalak nem véletlenül keresettek és kedveltek. Izgalmakat kínálnak, értékeket biztosítanak a licitálható sportágakon keresztül, és persze nyereménnyel kecsegtetnek. A kezdők és a régi motorosok egyforma esélyekkel indulhatnak, előbbieket eleinte Fortuna, utóbbiakat a tapasztalat segíti. Idővel aztán egyértelművé válik, hogy a gyakorlati tudás megszerzése az, ami biztos pontként szolgálhat még a legnagyobb sportviharok közepette is.

Na nézzük ezt a selejtezőt közelebbről. Azért jó ötlet figyelni ezeket a mérkőzéseket, mert egyrészt érdekesek, másrészt milliónyi aprónak tűnő részlet fedezhető fel a csapatokról, a taktikákról, a játékosokról, amik aztán a későbbiekben, mondjuk a vb-fogadások alkalmával kitűnően kamatoztathatóak. Izland legyőzte Ausztriát. Ami csemegének mondható, hogy a 11 gólt szerző balszélső, Bjarki Már Elísson a következő szezontól a Veszprém színeit erősíti. A horvátok simán hozták a papírformát és elbúcsúztatták a finneket. Hasonlóan könnyedén vették az akadályt a németek, a visszavágóig hazaküldve ezzel Feröert.

A görögöknél áll a bál, pontosabban hatalmas az ünneplés, ugyanis váratlanul kétgólos előnnyel legyőzték Montenegrót. Az ország történetében mindösszesen egyetlen egyszer szerepelt világbajnokságon. Szlovénia szénája a rengeteg változtatás ellenére sem áll jól, és erről a szerb győzelem is tanúskodik. Kis hazánk játékosai is jól teljesítettek és egy góllal verték az izraelieket. Ellenben Csehország és Észak-Macedónia nem bírtak egymással, konkrétan döntetlennel zárták a találkozót. Jöhetnek a visszavágók!

Szóval akkor a selejtezők is figyelemre méltóak?

Igen. A csapatok közelebbről is megismerhetőek, akárcsak a taktikák, stratégiák. Persze mindenkinek bőven akad a tarsolyában olyan elgondolás, amit egyelőre a rejtély köde vesz körül, de azért ezeken a mérkőzéseken nagyon sok olyan információ válik nyilvánvalóvá, amik a későbbiekben sikerre vihetik a fogadásokat. Arról nem is beszélve, hogy selejtező ide vagy oda, mivel a tét a kvalifikáció, így aztán szó nincsen komolytalankodásról vagy félvállról vett mérkőzésekről. A minőség minden tekintetben adott, és a fentiek jól bizonyítják, hogy izgalmakból sincsen hiány.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában