A bombaforma eléréséhez bizony rengeteget kell tenni, de szerencsére a kollagén segítségével sokkal gyorsabban elérheted a hőn áhított, igazán feszes és rugalmas bőrt. Mi mindenre jó a porcszövet felépítésében és rugalmasságában rendkívül fontos szerepet játszó kollagén? Mutatjuk!

Mi az a kollagén?

A kollagének olyan természetesen előforduló fehérjék, amelyek elsősorban a gerinces élőlények szöveteiben találhatók meg. Nagyon fontos feladatot töltenek be a rugalmas mozgást illetően, illetve az egészséges körmök és az egészséges haj fenntartásában is. Habár a szervezet nagymértékben tartalmaz kollagént, sportolók és idősebbek számára különösen fontos odafigyelni a pótlására.

Mi mindenre jó a kollagén?

Rugalmassá varázsolja a bőrt

Amikor kollagénről beszélünk, szinte mindenkinek a tökéletesen feszes bőr jut eszébe. Ez persze nem véletlen, hiszen a legtöbben pontosan emiatt döntenek az olyan hasznos táplálékkiegészítők mellett, mint a folyékony kollagén.

Miben segít konkrétan?

  • Növeli a bőr hidratációját, ami feszességet eredményez.
  • Nagymértékben halványíthatja a ráncokat.
  • Az arc érdességét is megszüntetheti.
  • Hatékony védelmet nyújt az UV-sugárzással szemben.
  • Nagymértékben késleltetheti az öregedés jeleit.

Fenntartja az erős, ép csontozatot

Ha sportolsz, akkor különösen fontos a csontjaid védelme. Ugyanis minden mozgás során a csontjaid és az ízületeid is jelentős terhelést kaphatnak. Éppen emiatt jöhet jól az extra kollagénbevitel, hiszen az évek folyamán sajnos az emberi szervezetben folyamatosan csökken a kollagéntermelés. Azonban a kollagén pótlásával elősegíted a kalcium felszívódását is, ami elengedhetetlen az egészséges csontok megőrzéséhez.

Elősegíti izmaid növekedését

A formás alak eléréséhez nélkülözhetetlen a minőségi fehérjebevitel. Szerencsére a kollagén olyan fehérje, amely jelentősen növelheti az izomerődet, aminek köszönhetően az edzéseid során sokkal jobb teljesítmény leadására lehetsz képes. Ez pedig hamarabb fog szép bőrt és feszes popsit eredményezni, mint azt gondolnád. Sőt, a kollagén nemcsak az izmok fejlődését, hanem a gyorsabb regenerációját is támogatja, így a hosszú napokig tartó izomláz mértékét is csökkentheted.

Hogyan maradj formában?

  • Eddz rendszeresen. Heti 2-3 vagy akár több alkalomnyi mozgással már nem kell aggódnod a formád elvesztése miatt. Így az izmaid kellő mértékben megdolgoztatod, és a szervezeted garantáltan hálás lesz a befektetett munkáért.
  • Táplálkozz egészségesen. Lehetőleg fehérjében és rostban gazdag, illetve összetett szénhidrátokat tartalmazó ételeket fogyassz. Ez pedig nem csak a feszes bőr megteremtésében segít, de az emésztőrendszeredre és a mindennapi közérzetedre is kifejezetten jó hatással lehet.
  • Gondoskodj a napi kollagénbevitelről. Ezt a legegyszerűbben folyékony kollagén segítségével teheted meg. Ne feledd, hogy az emberi szervezetben előállított kollagén szüntelenül csökken az idő haladtával, ezért a feszes formához létfontosságú a tudatos pótlása.

A kollagén tehát számos jótékony hatással rendelkezik. Ha rendszeresen sportolsz, vagy csak az egészséges életmód jegyében minél többet szeretnél tenni a szervezetedért, mindenképpen iktasd be az étrendedbe a kollagénbevitelt. Így bőröd mindig szép és feszes lehet, amit mások is garantáltan észre fognak venni rajtad.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Last minute karácsonyi ajándékötletek férfiaknak