Az okostelefonok egyre nagyobbak és okosabbak, a laptopok egyre vékonyabbak és könnyebbek. Érdemes mégis tabletet venni? Nézzük a legfontosabb okokat, miért érdemes még ma beszereznünk egy tabletet!

A tabletek hordozhatók

Az egyik legnagyobb előny, amit a tabletek minden felhasználó számára kínálnak, az, hogy - rendkívül könnyűek, viszonylag kis méretűek, és kompakt kialakításuk megkönnyíti, hogy bárhová magunkkal vihessük őket. A legtöbb táblagép képernyőmérete 7 és 11 inch közötti, könnyen elfér egy táskában, hordozhatósága miatt nagyszerű eszköz diákoknak, világjáróknak vagy az üzleti szférában dolgozóknak, de számos más szakmában (ingatlan, kereskedelem, szállítmányozás, rendezvényszervezés, oktatás stb.) is sokan hasznát veszik.

Megfizethetők

Az Androidos táblagépek viszonylag olcsók, de már egy Apple iPad csúcsmodelljének ára vetekszik egy komoly laptopéval, ám összességében sokkal olcsóbban vásárolhatók meg, mint egy notebook vagy PC. Ha kiegészítőket veszünk hozzá (mint a toll és a külső billentyűzet, dokkoló), akkor a teljesítményét megnövelhetjük és akkor már szinte egy laptopunk van.

A táblagépek szinte rögtön használatra készek

Amikor csupán egy rövid levelet kell megírnunk, sokkal kényelmesebb levenni az éjjeliszekrényről a táblagépet, és már írhatjuk is. Nem kell elővenni a laptopot, és megvárni, amíg betölt a rendszer. A tabletek számos olyan jó tulajdonsággal rendelkeznek, mint amilyen például kényelmes, gördülékeny, viszonylag egyszerű használat, a sebesség és a hosszú üzemidő. Ha kifogástalan az akkumulátor, akkor akár 10-12 órán át folyamatosan használható.

A mindentudó jegyzettömb

Amennyiben szeretünk kézírással jegyzetelni, akkor a tablet a megfelelő applikáció használatával erre is alkalmas. Miután vettünk hozzá tollat, az órán, előadáson stb. jegyzetelhetünk kézírással, a tablet konvertálja a leírtakat a gépre. A magyar ékezetes betűkkel időnként még nem tökéletes, ám így is nagyon jól használható.

Operációs rendszerek

A tableteken legtöbbször Android vagy iOS rendszerek futnak, amik természetesen ismerősek az okostelefonok használata miatt, tehát a kezelésük nem jelent gondot. Nagyon sok applikáció áll rendelkezésre akár munkához, akár játékhoz. Kivétel a Huawei új táblagépe, ami saját fejlesztésű operációs rendszerrel működik, de ha mondjuk a telefonunk is Huawei, akkor ez sem jelenthet problémát.

Segítség a munkában

A táblagépek rendkívül hasznosak mindenkinek, aki sokat utazik. Nem kell a nehéz laptopot magunkkal vinni, egy üzleti tablet pedig alapfelszerelésként vezeték nélküli billentyűzettel kapható. Az üzleti tárgyalásokon megbeszéléseken könnyen hozzáférhetünk adatainkhoz, de akár teljes prezentációkat is bemutathatunk, csatlakoztatva egy projektorhoz. Ha nincs kivetítő a tárgyalóteremben, akkor könnyedén megoszthatjuk a prezentációt a tárgyaláson résztvevőkkel. Többféle olyan üzleti applikáció áll rendelkezésre, amiket letöltve könnyebbé és érdekesebbé tehetők mindennapi feladataink.

Miben a legjobbak?

A táblagépek a kényelmes filmnézésre, zenehallgatásra, olvasásra, videohívások és meetingek lebonyolítására a legjobbak, hiszen alig van súlyuk, és akár este lefekvéskor is kényelmesen tudjuk használni, nem gond egy hosszabb film végignézése sem.

Tablet a gyerekeknek?

A táblagépek tartósabbak, mint az okostelefonok, nagyobb a képernyőjük, sokkal inkább valók a gyerekeknek. Készítenek már kifejezetten gyerekeknek való táblagépeket, amik strapabírók, gyötörhetők. Számtalan gyerekbarát alkalmazást tölthetünk le, amikkel nyugodtan játszhatnak, és ami a tanulásban is segít neki.

Rajzfilmeket, mesefilmeket is jó minőségben nézhetnek, ráadásul a tableteket remekül lehet játékkonzolként is használni.

Miért érdemes tabletet venni?

A tablet ma már nem divathóbort, hanem egy nagyon jól használható „mini számítógép”, ami néhány esetben felveszi a versenyt a notebookokkal. Vásárlás előtt érdemes szétnézni az online piactereken és apróhirdetési oldalakon, ahol újszerű tabletekhez juthatunk a bolti árnál jóval kedvezőbben, például a Vatera online piacterén i széles kínálat áll rendelkezésre új és használt tabletekből is, így könnyen kiválaszthatjuk a számunkra ideális táblagépet.

A tabletek használatát könnyű megtanulni, bárki egy óra alatt elsajátíthatja, míg egy számítógép használatának megértése napokba telhet. Ez teszi a táblagépeket tökéletes választássá például a gyerekek vagy akár az idősebbek számára is. Bár a laptopok és a PC-k sokoldalúbbak és hatékonyabbak, ha egy erős tablethez megvásároljuk a megfelelő kiegészítőket, akkor teljesítményük már megközelítheti a notebookokét.

Megfelelő típust kiválasztásával egy átalakító segítségével normál billentyűzet és egér is csatlakoztatható hozzá, így már kész is a netbookunk, amit akár professzionális feladatokra is használhatunk.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Vállalatirányítási rendszer: a felhő alapú ERP 3 előnye