Az év egyik legszomorkásabb időszaka az ősz. A halottak napjának közeledtével sokan készíttetnek valamilyen emlék dekorációt. A díszítő szalagok adnak igazi értelmet ezeknek a remekműveknek, hiszen a rajtuk található szöveg határozza meg a kompozíció jelentését.

Díszítő szalagokkal lesz teljes a kompozíció

 

Amikor megemlékezünk a szeretteinkről, mindig melegség járja át a szívünket. Sokan vagyunk, akik szeretnek valami apróságot vinni a temetőbe, hogy ezzel is lerójuk kegyeletünket. A virágkötők szebbnél szebb dekorációkat készítenek, de egy kis kreativitással akár mi magunk is kézbe vehetjük a dolgoz, így a dekoráció még személyesebb lesz. Díszítő szalagokon számos olyan feliratot találhatunk, amely megkoronázza a művünket.

Érdemes az alapnak egy kő kaspót választani, ami többféle modellben is elérhető. A szív alakú angyal szárnyakkal díszített kivitel például nem igényel túlzott dekorációt, de ha egyszerűbb alapra gondolunk, akkor ovális és kerek formák is rendelkezésünkre állnak. Méretüket tekintve 15 és 21 cm közötti kivitelekről beszélhetünk, amik éppen ideálisak egy sírhelyre.

 

Az első lépések

 

Van néhány olyan eszköz, amelyekre biztosan szükségünk lesz a munka során. Az oázis nagyon fontos ahhoz, hogy a száraz virágokat bele tudjuk tűzni. Nélkülözhetetlen továbbá egy ragasztópisztoly, aminek segítségével rögzíteni tudjuk azokat a darabokat, amelyek instabilak. Lényegesek a kis dekor fatáblák, amelyekkel kifejezhetjük a mondandónkat, illetve a dekor szalagokról sem feledkezhetünk meg.

 

Mivel kegyeleti dekorációról beszélünk, fontos, hogy kerüljük az élénk színeket, az ősznek és a hangulatnak megfelelő halványabb, fakóbb tónusokat részesítsük előnyben. Maga a kaspó anyagából adódóan szürkés színben érhető el, így biztosan ez lesz a legjobb választás erre az alkalomra. A szalagokból célszerű a szürkésebb, barnásabb, esetleg fekete árnyalatot választani, amely kifejezi a gyászt. Mindig gondoljuk át kellőképpen a kompozíciónkat, és ne hozzunk elhamarkodott döntéseket.

 

Nem csak a temetőben használhatjuk

 

A díszítő szalagokkal és egyéb dekorációs elemekkel díszített kő kaspó nem csak a sírhelyeket teszi szebbé. Amennyiben otthonunkban őrzünk egy urnát, a dekorációnkat mellé helyezve igazi kis emlékhelyet hozhatunk létre. Mivel saját kezünk munkája is benne van, így még közelebb hozza az elhunyt emlékét a hely.

 

A kő kaspó alkalmas lehet az elhunyt házi kedvencek végső nyughelyének megjelölésére is. A legtöbb gazdi csak szomorúan nézi azt a helyet, ahová kedvencét eltemette, de egy ilyen saját magunk által készített kis kegyeleti dekoráció kiválóan alkalmas arra, hogy emeljük a hely hangulatát. Egy jól összeállított kompozíció a megfelelően felhasznált díszítő szalagokkal remek kiegészítőül szolgál a síremlékeken.

(Szponzorált tartalom)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában