A rendezvényszervezők számára rendkívül nagy dilemma, hogy vajon a konferenciatermekbe térünk-e vissza, vagy inkább maradunk az elmúlt 1-2 évben már jól bevált online rendezvényeknél? Cikkünkben erre keressük a válaszokat!

Offline VS online konferenciák

Ezek a legfontosabb különbségek nézői szempontból:

Offline konferenciák

A személyes megjelenést igénylő rendezvényeken való részvétel sokkal nagyobb energiabefektetést igényel, mintha internetes előadáson vennénk részt. Ugyanis az offline konferenciákra akár több 100 km-t is utaznunk kell, illetve bizonyos esetekben előzetes felkészülést is igényel maga a téma megértése. Emellett az offline rendezvények a formális események közé tartoznak, ezért a megfelelő öltözködés is fontos részét képezi.

Miért szeretjük?

 • Sokkal jobban oda tudunk figyelni, mint egy online eseményen. Mivel itt nem zavarnak a számítógépünkön vagy a mobilunkon lévő értesítések, így könnyebben elmerülhetünk az előadásban.
 • Nagyobb motivációt adhat a személyes részvétel. Amikor stílusosan felöltözünk és elmegyünk valahová, már önmagában elegendő motivációt szokott adni az alapos figyelemhez.
 • Rengeteg új kapcsolatra tehetünk szert. Személyesen számos új üzleti kapcsolatot építhetünk, akár a rendezvény szünetében is.

Mik a hátrányai?

 • Költséges és hosszú lehet az utazás. Sajnos az utazás olykor a rendezvény árának többszörösébe kerül, ezért nem mindig juthatunk el rá.
 • Ha egyáltalán nem tetszik, akkor is illik végig maradni. Így megtiszteled az előadót, aki az eredmény ellenére minden bizonnyal sokat készült az előadásra.

Online rendezvények

Napjainkban a legnívósabb szakmai konferenciáktól kezdve a motivációs előadásokon át egészen az online főzőtanfolyamokig szinte mindenen részt vehetünk otthonunk kényelméből. Ez kiváló lehetőség azoknak, akik nem szívesen utaznak hosszú órákat az ország másik végébe, vagy csak szeretnék megtakarítani az utazás költségét. Mindehhez pedig csupán stabil internetkapcsolat szükséges.

Miért szeretjük?

 • Akár a kanapéról is nézhetjük. Csak vegyük magunkhoz a kedvenc nasinkat, és máris teljes kényelemből mehet a konferencia!
 • Költségmentesen tanulhatunk. Az ingyen tudás talán a legnagyobb érték, amelyet az online konferenciaszervezés biztosít számunkra.
 • Csak rajtunk múlik, hogy meddig maradunk. Ha hirtelen más dolgunk akadt, vagy csak túl unalmasnak tartjuk a rendezvényt, bármikor kiléphetünk egyetlen kattintással.

Mik a hátrányai?

  • Könnyebben elterelődik a figyelmünk. Éppen ezért érdemes minden megnyitott ablakot bezárni a háttérben!

 

 • Lassú internet esetén nem tudunk részt venni a rendezvényen. Azonban a szélessávú net már szinte mindenhol elérhető.

 

Az, hogy visszatérünk-e a megszokott konferenciatermekbe, vagy inkább az internetes rendezvények mellett maradunk, csakis a saját igényeinken és lehetőségeinken múlik. Persze egyáltalán nem kötelező választani az offline konferenciák és az online rendezvények között, hiszen mindkettő rendkívül értékes tudást adhat, illetve életre szóló élményeket szerezhet.

(Szponzorált tartalom)

És ezt olvastad már?
Új kedvencünk, a pawpaw!
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő