A nemzetközi sajtó szerint még a világűrből is látható. Ebben nem vagyunk biztosak, de így is lenyűgöző.

A világbajnoki cím után a Messi-imádat teljesen új szintre emelkedett Argentínában. Most már Istennel és Maradonával van egy szinten Lionel Messi, ami az argentin nép futballőrületét ismerve nem meglepő.

Sokan, sokféleképpen tisztelegtek Messi és az argentin vb-cím előtt, de a győztes nálunk eddig egy argentin farmer. Maximiliano Spinazze elég magasra tette a lécet, egy 50 hektáros Messi-portrét alkotott meg a kukoricaföldjén. Igen, van egy 50 hektáros Messi-portré Argentínában, amely egy óriási kukoricaföldön terül el.


Spinazze egy algoritmus segítségével határozta meg, hogy konkrétan hova kell elvetni a kukoricamagokat, hogy azok úgy fejlődjenek, nőjenek, hogy végül Lionel Messi arcképét mintázzák meg. A nemzetközi beszámolók szerint a portré a világűrből is látható. Ebben nem vagyunk biztosak, de nyilván ez sokadrangú kérdés.

Argentína egyébként világszinten is mezőgazdasági nagyhatalom, kukoricatermelésben globálisan második, a szójaolaj, a napraforgóolaj, a liszt és a körte exportjában pedig első.

Ez is érdekelhet:

Az argentin szövetségi kapitány szerint nem Maradona a valaha volt legjobb

Ha nem Maradona, akkor vajon ki? Nem nehéz kérdés.

A vb-cím után Lionel Messi meggondolta magát, mégsem vonul vissza a válogatottól

A torna előtt azt mondta Messi, hogy ez lesz az utolsó vb-je, majd azt is, hogy a döntő az utolsó meccse. A világbajnoki címet azonban szeretné élvezni.

A pillanat, amikor Messiben tudatosult, hogy világbajnok lett

Természetesen volt egy kamera, amelyik Messit vette, miközben Gonzalo Montiel berúgta a tizenegyest, amellyel Argentína világbajnok lett.

(Kiemelt fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában