Alapvetően a katari világbajnokságon szereplők közül állította össze a 2022-es álomválogatottat a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS, de persze Haaland és Benzema nem maradhatott ki.

A szerdán közzétett névsorban természetesen ott van az argentinokat világbajnoki címig vezető Lionel Messi, akit a vb legjobb játékosának is megválasztottak, nem fért be viszont a portugál csapattal együtt Katarban csalódást keltő, és angol klubcsapatától, a Manchester Unitedtől is gyenge szezon után Szaúd-Arábiába távozó Cristiano Ronaldo.

Lionel Messi lett a világbajnokság legjobb játékosa

Nem nagy meglepetés, parádés tornája volt az argentinnak.

A listára felkerült a vb-részvételről lemaradt norvég válogatott támadója, Erling Haaland, aki a Manchester Cityben is ontja a gólokat, és a csatársor közepén szorított helyet az IFFHS Karim Benzemának, az Aranylabda legutóbbi nyertesének, aki sérüléséből felépülve a franciák bő világbajnoki keretének tagja maradt, viszont játéklehetőséghez nem jutott a végül vb-ezüstérmesként záró nemzeti együttesben.

A nemzetközi szervezet klubszinten a BL-címvédő Real Madridból és a PSG-ből választotta a legtöbb játékost: a spanyol és a francia bajnokcsapatból is egyformán hárman kerültek be az év együttesébe.

Az IFFHS 2022-es álomcsapata:

Thibaut Courtois (Real Madrid) – Asraf Hakimi (Paris SG), Josko Gvardiol (RB Leipzig), Virgil van Dijk (Liverpool), Alphonso Davies (Bayern München) – Luka Modric (Real Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City), Lionel Messi (Paris SG) – Erling Haaland (Dortmund és Manchester City), Karim Benzema (Real Madrid), Kylian Mbappé (Paris SG)

Messi koronázott király lett, Argentína a világbajnok!

A 22. foci-vb döntője egészen hihetetlen drámát hozott. Ha a vb nem is, de a döntő talán minden idők legjobbja volt. Argentína háromszoros világbajnok.

Cristiano Ronaldo Szaúd-Arábiába igazolt

Ronaldóé a valaha volt legnagyobb fizetés a futballban.

(MTI; fotó: Stefan Matzke - sampics/Corbis via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ancelotti szerint Xavi helyesen döntött

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés