A szaúdi bajnokság második helyén álló csapat hivatalosan is bejelentette a portugált.

Miután nem a legszebb körülmények között távozott a Manchester Unitedtól Cristiano Ronaldo, szabadon igazolhatóvá vált, így ingyen lehetett leszerződtetni. Ami eddig sejthető volt, most hivatalos lett:

CR aláírt a szaúdi al-Nasszrhoz.

Ez több, mint történelemírás! Ez egy olyan igazolás, amely nem csak a klubunkat ösztönzi arra, hogy nagyobb sikereket érjen el, hanem az egész bajnokságunkat, nemzetünket és a jövő generációit, fiúkat és lányokat, hog legyenek önmaguk legjobbjai. Üdvözlünk Cristiano új otthonodban, az al-Nasszr-ban” – írta a szaúdi csapat a közösségi médiában.

Ronaldo ezzel a szerződéssel még dobott egy utolsó nagyot a karrierjében, mert bár sportszakmailag kissé tönkre vágta az örökségét, azonban a két és fél éves szerződéssel történelmet írt:

évente 200 millió eurót keres – a reklámszerződést is beleértve –, amivel övé a futball történetének legmagasabb fizetése.

Korábban az a hír járta, hogy hét évig marad az országban, azonban a Daily Standard újságírója úgy tudja, várhatóan nem marad 2025 után, ugyanis nem szeretné segíteni a 2030-as foci-vb megrendezéséért indított szaúdi kampányt, mivel Portugália is rendezni szeretne.

Ronaldo és a Manchester United november végén szakított, azok után, hogy a portugál egy kilencven perces tv-interjúban szapulta a klub vezetőit és edzőjét. A célja a szerződésbontás volt, hogy egy Bajnokok Ligájában szereplő csapathoz igazoljon, a CBS szerint azonban egyetlen klub sem jelentkezett be érte, ezért végül Szaúd-Arábia mellett döntött.

Az al-Nasszr jelenleg a második helyen áll a szaúdi bajnokságban, ahonnan csak a bajnok kvalifikál az ázsiai Bajnokok Ligája küzdelmeire.

Végre megszólalt Cristiano Ronaldo: A Manchester United elárult engem

Megszólalt Cristiano Ronaldo, és senkit sem kímélt.

(Fotó: Twitter, Getty Images)

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában