25 éve annak, hogy Mike Tyson megharapta Evander Holyfield fülét.

A sport- és a boksztörténelem egyik legtöbbet ismételt, legbalhésabb pillanata a két bunyós második meccsén történt meg. Tyson és Holyfield először 1996-ban találkozott, akkor meglepetésre a korábbi cirkálósúlyú vitathatatlan világbajnok Evander Holyfield a 11. menetben TKO-val legyőzte a sokkal esélyesebb Tysont.

Nyolc hónappal később jött a visszavágó. Tyson szemöldöke már az elején megsérült, simán elveszítette az első két menetet. Ezután jött a híres harmadik menet, amelyben Mike Tyson megharapta Evander Holyfield fülét. Kétszer. Az első után ápolták Holyfieldet, Tysontól két pontot levont a bíró, majd folytatódott a menet, amelyből csak másodpercek voltak hátra. Tyson akkora ismét harapott, a menet vége után beszüntették a meccset, Tysont diszkvalifikálták.

Az első harapás 4:06-tól a videón:

Holyfieldet később mentővel szállították kórházba, időközben a füléből kiharapott rész is megkerült, de a mentőben újra eltűnt. Így végül nyolc öltéssel egy műtét során csak a sérülését kezelték. Azóta is hiányzik az a darab a füléből, amit Tyson kiharapott.

Tysont a balhé után hárommillió dollárra büntették, néhány nappal később egy közleményben bocsánatot kért.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés