A három gazdasági karból az egyik lenyúlt a Barcelonáért.

Joan Laporta elnök és vezetése három gazdasági kartól várja azt, hogy ismét kiegyenesedjen a gazdaságilag egykor szebb napokat látott óriásklub. A legutóbbi taggyűlésen két ilyen kart is aktiváltak, melyek körül egy egyiknek még június 30. előtt meg kell történnie, hogy elkerülje a 2021–2022-es pénzügyi év veszteséges zárását.

Ma a hivatalos oldalán jelentette be a Barcelona, hogy megállapodásra jutott a Sixth Street befektetési céggel a klub televíziós jogainak 10 százalékának eladásáról.

A katalánok 25 évre adták el a jogokat és 207,5 millió eurót kapnak ezért. A Barça ezzel 267 millió eurós tőkenyereséget generált az idei szezonban.

„Hiszünk Joan Laporta és az FC Barcelona által megálmodott stratégiában, és büszkék vagyunk arra, hogy a futballvilág egyik legsikeresebb klubja minket választott partnerének” – mondta Alan Waxman, a Sixth Street társalapítója és igazgatója.

Ez a pénz azonban még nem elég ahhoz, hogy új játékosokat igazoljanak, csak ahhoz volt elengedhetetlen, hogy legalább ne legyenek mínuszban és az ingyen érkezőket regisztrálni tudják:

így a héten bejelentik Franck Kessié és Andreas Christensen szerződtetését.

A többi karra is szükség lesz ahhoz, hogy a terveknek megfelelően megszerezzék Robert Lewandowskit, Jules Koundét, César Azpilicuetát, Marcos Alonsót és esetleg Raphinhát. Mivel a másik kar is jóvá lett hagyva, most már van némi mozgásterük, hogy ajánlatokat tegyenek a fenti játékosok klubjainak.

Még több Barcelona:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Tuchel elárulta, nem csak a szurkolók utálják Anthony Taylor játékvezetőt