Többet akartak, sokkal többet, csak épp nem maradt ütőkártyájuk.

Furcsa kapcsolat van Ousmane Dembélé és a Barcelona között. A csúcspénzért igazolt francia szélső ugyanis egyáltalán nem törlesztette a ráfordított összeget, állandóan sérült volt, és a hozzáállásával is gondok voltak. Aztán jött Xavi és valahogy megtalálta vele a hangot, egyre többet játszott és ebben a szezonban azt is megmutatta, tud különbség lenni a pályán, pozitív értelemben – 21 meccsen 13 gólpasszt adott.

Csakhogy idén nyáron, konkrétan június utolsó napján lejárt a szerződése, és a Barcelona hiába tolt elé újat, nem írta alá. Egész pontosan a menedzserének nem tetszett az, hogy a katalánok alaposan visszavennének a béréből, és ő se kapná meg a zsíros jutalékot. Így aztán patthelyzet alakult ki, a Barcelona nem hajlandó emelni az ajánlaton, Dembéléék meg hakniznak a gazdagabb kluboknál egy vaskos szerződésért.

De mostanra elfogyott a lőszer, a PSG jelezte, hogy nincs szüksége rá, ott maradt Mbappé, a legesélyesebb versenyző, a Chelsea pedig a sérülésnapló miatt inkább nem kockáztatná meg a szerződtetését.

Hogy, hogy nem, ma jött is egy békülékeny hangú üzenet Dembélé környezetéből:

„Dembélé maradni akar, mert az edző szereti, a játékos boldog Barcelonában. A legjobb éveiben jár, ennélfogva a klub kínálata nem állhat annyira távol a többi ajánlattól.”

Nos, ott van a presszió, hogy szerintünk kellene javítani az ajánlaton, de masszívan érezhető a közeledés is, mivel kezdenek bezárulni a menekülőutak. És Dembélé valóban szeret Xavi kezei alatt dolgozni, aki szintén ragaszkodik a villámgyors szélsőhöz. Egyre inkább úgy tűnik, maradni fog a francia, aminek következtében a Barca aligha tesz ajánlatot a Leeds brazil szélsőjéért, Raphinháért, és Di Maríának sem ad szerződést.

Még több Barcelona:

A Barcelona 100 millióért eladná a világ egyik legjobb középpályását

Nehéz kiigazodni a Barcelonán, talán maguk se tudják, mit csinálnak.

Egy újabb spanyol tehetséget szerzett meg a Barcelona

A Barcelona jelene meglehetősen bizonytalan, de a jövője kétségtelenül fényes.

Elindult a körforgás: a Liverpool megegyezett a Bayernnel Mané eladásáról

Hamarosan a végéhez ér a Liverpool, Bayern München, Barcelona körforgás.

(Fotó: Steven Markham/Icon Sportswire via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

További cikkeink a témában