Frissítené és leginkább fiatalítaná a védelmét a Barcelona, gondolva arra, hogy a jelenlegi vezér, Gerard Piqué már 33 éves. De többszörösen hendikepes a katalán klub.

Az például semmiképp sem segíti a terveiket, hogy nincs pénzük, tehát venni aligha tudnak, maximum akkor, ha eladják a tucatnyi felesleges játékosukat. Mondjuk abból meg csatárt (Lautaro Martínez) szeretnének igazolni.

A másik probléma, hogy a jelenlegi vezetés víziójával kevés játékos tud azonosulni, leginkább azért, mert nincs. A bizonytalanság a biztos, hiszen 2021-ben választások lesznek, és a jelenlegi elnök szénája nem áll túl jól – nincsenek sem gazdasági, sem szakmai sikerek. A csapat idén jó eséllyel semmit se nyer, a játéka jó részt nézhetetlen, az elmúlt évek igazolásai szinte kivétel nélkül besültek.

És akkor arról még nem beszéltünk, hogy most ugyan még van edző, de lehet, hogy jövő héten már nem lesz, aztán jön egy, de csak a következő szezonra. Ezzel a teherrel, ilyen mikroklímában kellene erősíteni a csapatot.

A prioritás Luis Suárez utódjának megtalálása, de egyre több szó esik arról, hogy a korosodó, hullámzó teljesítményt nyújtó, és az élet egyéb területeire egyre több időt fordító Gerard Piqué pótlása is időszerű lenne.

És pont ugyanazt az utat járná be a Barcelona, mint Piqué esetében: egy saját nevelésű játékost vásárolna vissza Angliából. Szintén Manchesterből. Piqué négy évet húzott le fiatalon a Unitedben, amikor visszavette a Barcelona, most pedig

a három éve a Citynek eladott Eric Garcíát vinnék vissza a katalánok.

Mivel pénzük nincs, barterben gondolkoznak, ami a Cityvel szemben nem tűnik nyerő taktikának, de ettől még egyre hangosabban szólnak erről a pletykák.

A Barcelona Nélson Semedót adná Joao Cancelo és Eric García játékjogáért.

Vagy a két szélsőhátvéd cserélne, hogy simítsanak a pénzügyi egyenlegen, és valahogy becsúszna García az ügyletbe. Nem teljesen tiszta a terv, és nem is tűnik elég erősnek a barcelonai ajánlat.

Az biztos, hogy Piquét pótolni kell, García pedig tökéletes választásnak tűnik, ezért idén mindent megtesz a Barcelona, hogy megszerezze. Most azt írják, a fiatal spanyol is hajlik arra, hogy visszatérjen az alma materbe, de olyan infó is van, hogy nem tud azonosulni a jelenlegi vezetéssel. Lásd fent. Mivel Umtitit is piacra dobják, García fontos célpont – a tervek szerint a fiatal uruguayi, Ronald Araújo lenne a negyedik középhátvéd.

Egyelőre egy Arthur-Pjanic cserét tud felmutatni a Barcelona, ami komoly felháborodást keltett szurkolói körökben, van tehát nyomás a klubvezetésen. Az eddigi munkájukat és igazolásaikat elnézve, nem sokat adnánk arra, hogy sikerül nyélbe ütni a García-projektet.

A Barcelona és a Juventus végigvitte a nyár legszürreálisabb játékoscseréjét

Alapvetően teljesen normális lenne egy középpályást egy másik középpályásra cserélni, ám itt a kezdeményező jár rosszabbul, tehát valami sántít.

(Fotó: Clive Mason/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Sérülés miatt lemarad az Eb-ről a La Liga egyik legjobbja

Valószínűleg még soha nem hallottál a világ leggazdagabb futballistájáról

Teljesen megvadult Massimiliano Allegri, ki is rúgta a Juventus

További cikkeink a témában