Több okból is érthető, hogy a Barcelona a Cityből erősítene, egyrészt a világ egyik legerősebb kerete az angoloké, másrészt van egy korábba barcelonai menedzsere és egy sportigazgatója.

És ami most még ennél is fontosabb, hogy a néhány egészen kiváló Man. City-játékos elérhetővé vált. A Barcelona elsősorban jobboldali védőt, balszélsőt és csatárt, másodsorban pedig ballábas belső védőt és középpályást keres a piacon, de ha jön egy jó lehetőség – pláne ingyen –, akkor arra mostanában előszeretettel lecsapnak az anyagi gondokkal küzdő katalánok.

Így szerezték meg tavaly Andreas Christensent, Marcos Alonsót és Franck Kessiét is, a Chelsea-ből érkező dán védő pedig az egyik legjobb igazolás volt. Úgy meg főleg, hogy lejárt szerződése miatt ingyen érkezett Barcelonába.

Most a Cityből érdeklődnek négy játékos iránt:

  • Ilkay Gündogan

Neki lejár a szerződése, így ingyen lenne, ergo ő az elsőszámú kiszemelt a középpályára. Bár Laporta elnök szerint megvannak abban a csapatrészben, Xavi nagyon szeretne egy játékost, és a német tökéletesen illene a Barcába. A hírek szerint Gündogannak sem lenne ellenére Barcelonában játszani.

  • Aymeric Laporte

Ballábas belső védő, ilyen pedig most nincs a keretben, illetve a hivatalosan balhátvéd Marcos Alonso szokott ott játszani, ha a szükség úgy hozza. Mivel eddig elég jól megoldotta, nem feltétlenül keresnek játékost, ám Laporte-ot nem akarja megtartani a City, így most könnyebben megszerezhető.

  • Bernardo Silva

Ő már tavaly is egy álom volt Barcelonában, és most is. Alighanem az is marad.

  • João Cancelo

Ő a legfrissebb kiszemelt, miután kezd kiderülni, hogy a Bayern München nem fogja leigazolni, így vissza kell térnie Manchesterbe, azonban Guardiola nem az a típus, aki megbocsát. Márpedig a portugál szélsővédő eljátszotta a bizalmát a hisztijeivel. Most a Barcelona elkezdte vizsgálni az egyébként kiváló védő viselkedését, morálját, és ezek alapján fog lépni a megszerzése ügyében. Eddig Foyt, Meunier és Dalot voltak a listán, most Cancelo az élre kerülhet.

A Barcelona már döntött Xaviról

A Barcelona nem jutott túl a BL csoportkörén, majd kiesett az Európa-ligából is, hazai terepen azonban jól szerepel. Az elnök elégedett is.

(Fotó: Shaun Botterill/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Ronaldót megint Messivel hergelték, furcsa, ágyéktáji mutogatással reagált

Szoboszlai Aranylabdát fog nyerni – állítja a Football Manager

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés