Bitang kemény taktikai harc volt a Real–Barca klasszikus, és Valverde lenyomta Zidane-t.

A Realnak fontosabb volt a meccs, nagyobb teher nyomta a madridiakat, elvégre a 11 pont hátrány soknak tűnt így decemberben. A 14 meg végzetes lenne.

Az lett, merthogy hiába az első félidei Real-fölény, CR és Benzema rossz döntéseket hozott, amikor meg nem, akkor vagy Ter Stegen védett, vagy Ronaldo rúgott luftot. Egyébként mindkét csapat 4-4-2-vel állt fel, amire azért néhány hónapja kevesen fogadtak volna, de ez az év sok újítást hozott. A Barca elveszítette Neymart, majd Dembélét is, Zidane pedig Messi miatt betette Kovacicet, emberfogással követte.

Az igazi változást a második félidő hozta, ugyanis a fokozatosan javuló Barcelona egy remek támadás végén megszerezte a vezetést, Suárez fejezte be a kontrát.

Tíz perccel később egy újabb sakk-matt után Carvajal védett egy fejest, jött a kiállítást, a tizenegyest pedig Messi bebikázta.

Ez volt Messi 7. gólja a Real ellen Madridban, ami rekord, összesen pedig az 526. találata, amivel megelőzte Gerd Müllert az egy klubban lőtt gólok számában a top 5 bajnokságokban.

Tíz emberrel jobban játszott a Madrid, de Ter Stegen változatlanul bravúrokat mutatott be, aztán a legvégén még Aleix Vidal is betalált egy Messi-passz után, a 3–0 pedig már megalázó a Bernabéuban.

A 14 pont (11, ha hozza a Real az elmaradt meccsét) pedig behozhatatlannak tűnik, de az Atlético is kilenccel le van maradva.

Real Madrid–Barcelona 0–3

(Fotó: AFP)

És ezt olvastad már?
Jó ég, mekkora gólt rúgott a szlovén csatár!