Kiváltképp úgy, hogy Iniesta is távozott.

Holott már akkor sem volt túl nagy a kínálat, amikor a Barca-legenda a csapatnál volt, kicsi volt a merítés, és a világklasszisok sem tobzódtak. Bár Iniesta nyilván az volt, de már nem fiatal, Busquets is az, de ő nem képes mozgatni egy csapatot, és alternatíva híján elfogyott a szezon végére. Coutinho még beépülgetett, és a BL-ben nem számíthatott rá Valverde.

Többek között ezért sem sikerült a BL-ben jó eredményt elérni, igaz, a bajnokságot már ősszel eldöntötték. A nyártól viszont nem számolhatnak Iniestával, helyette Coutinho fog irányítani, de mélyíteni is kell a csapatrészt. Carles Alenát be akarták építeni, azonban súlyos sérülést szenvedett, ezért:

a már szerződtetett Arthur érkezését előre akarják hozni télről júliusra, és az eddigi puhatolózás után most már erőteljesen rohamozzák az Ajaxot Frenkie de Jong miatt, gyorsan le akarják zárni, mert több nagy klub is vinné.

Az As és a Mundo Deportivo is úgy tudja, a Barcelona vezetői a héten rohamtempóban meg akarnak állapodni az Ajaxszal a 21 éves, utánpótlás-válogatott középpályásról. De Jong az előző szezonban 22 bajnokin nyolc gólpasszt jegyzett, és mivel elsősorban belső, védekező középpályás, ez nem rossz statisztika. Szerződése 2022-ben jár le az Ajaxnál, 30-40 millió euróba kerülhet.

De Jong Busquets és Rakitic alternatívája is lehet, míg a brazil Athurt Xavihoz hasonlítják. Szóba került még a Tottenham irányítója, Christian Eriksen is, de érte több mint 100 millió eurót kérnek.

Aki még nagy eséllyel érkezhet, az viszont saját nevelés, ami Barcában jó iránynak számít, igaz a Bayernből jönne: Thiago Alcántara. Öt éve adták el a Bayern Münchennek, mert nem fért be a kezdőbe, vagy nem tudta kivárni, hogy beférjen, most viszont a bajorok piacra dobták. Mivel Lucas Digne meg érdekli őket, egy Digne+20-40 milliós ajánlattal hazavihetik a spanyol válogatott középpályást.

(Fotó: Getty Images)

 

És ezt olvastad már?
Unalmas döntetlennel kezdte a Bajnokok Ligája-selejtezőt a Fradi