Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója elmondta, az a céljuk, hogy a következő szezonban megszerezzék sorozatban hatodik bajnoki címüket, amire még nem volt példa a klub történetében, emellett be szeretnének jutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Orosz azt is elárulta, hogy a 34. magyar bajnoki cím vasárnap esti, MVM Dome-ban rendezett ünnepségének mottója miért volt „több mint 34”.

„Azért több mint 34, mert nagyon régen volt olyan, hogy egymás után öt bajnoki címet nyerjen a Ferencváros, 110 éve utoljára. Olyan meg még soha nem volt, hogy hatot nyerjünk egymás után, úgyhogy most ez a cél.”

Fotókon a Fradi látványos bajnokavatója

Volt ott minden: Lotfi Begi és Dj. Náksi, közös Nélküled-éneklés, sálat kötő Dibusz, mosolygó Csercseszov, na meg rengeteg szurkoló.

A vezérigazgató a csapat szezonjáról elmondta, hogy nagyon erős volt az együttes őszi teljesítménye, a tavaszi viszont gyengébben sikerült, aminek egyik oka szerinte a gárdát egy időben sújtó, „párját ritkító sérüléshullám”. Ugyanakkor megjegyezte, nagycsapatokkal is előfordult már, hogy kicsit kiengedtek, amikor a bajnoki diadal már biztos volt. Dicsérte az újoncként ezüstérmes Kecskemétet, mely szerinte remek teljesítményt nyújtott és nagyon kemény ellenfélnek bizonyult.

Orosz Pál elárulta, hogy a felkészülést nagyjából két hét múlva megkezdi a csapat, így nagyon hosszú pihenőjük nem lesz a játékosoknak. Elárulta, hogy lesznek erősítések a csapatnál, sőt, már vannak olyan futballisták, akikkel szerződést is kötöttek, de a megállapodások bejelentésének „meglesz egy kommunikációs rendje a klub hivatalos médiafelületein”.

Magyar (!) csatárt igazol a Fradi?

Nem gyakori, hogy magyar játékost tud leigazolni a Fradi, pláne csatárt.

A Ferencvárosban az utóbbi időben több magyar fiatal is lehetőséget kapott – köztük a rendkívül eredményesen szereplő Lisztes Krisztián –, és Orosz Pál szerint fontos, hogy fiatal hazai futballistákat építsenek be az együttesbe.

Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy

a klubnak nagyon komoly célkitűzései vannak, egyértelműen a Bajnokok Ligája csoportkörébe szeretnének jutni, ehhez pedig olyan labdarúgókra van szükségük, akik ebben segítik majd az együttest, „ha magyarok, magyarok, ha külföldiek, akkor külföldiek”.

„Az idei évben Európa-liga csoportkört játszottunk és az Európa-liga legjobb 16 csapata között voltunk. Ha azt mondanám, hogy megint az Európa-liga csoportkörébe szeretnénk bekerülni, akkor az nem lenne a Ferencvároshoz méltó gondolkodás.

Úgy kell gondolkodnunk, hogy egyet lépjünk előre. Az előrelépés az lenne, ha bekerülnénk a BL-csoportkörbe”

– mondta Orosz Pál, hozzátéve, hogy persze „nem lenne tragédia“, ha esetleg újra az El főtábláján szerepelnének.

Nem Csercseszov a kulcsa a Fradi Európa-liga-menetelésének

Ilyenkor mindenki élteti az edzőt, aki idáig vezette a csapatot, de szerintünk elsősorban valaki másra kellene vetülnie a dicsfénynek.

(MTI)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában