Két hét múlva kezdődne a torna, de a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség egyelőre lefújta.

A CONMEBOL már korábban is lépett, mert az eredetileg kijelölt két rendező közül Kolumbiától elvette a jogot az országban tapasztalható feszült politikai helyzet miatt, így Argentína maradt az egyetlen rendezője az eredetileg 2020-ra kiírt, de a járvány miatt 2021-re halasztott tornának.

De most Argentínától is elvették, amit ugyan csak jelenlegi körülményekkel indokoltak, de nyilvánvaló, hogy a járvány felerősödése az ok.

De mellesleg az argentinok maguk se akarják a Copát, a 70 százalékuk ellenezte a megrendezését, ami a politikai hangok felerősödését is eredményezte.

„A CONMEBOL tanulmányozza azokat az ajánlatokat, amelyek lehetővé tennék a torna megrendezését más országban. A döntés hamarosan megszületik”

 idéz a Reuters a szövetség közleményéből. A válságstáb hétfőn összeül, valahogyan meg szeretnék rendezni, mert a torna megrendezése, a televíziós jogdíjak miatt, még üres stadionokban lejátszott meccsekkel is komoly bevételt hozna. Arról nem beszélve, hogy mekkora presztízsveszteség egy ilyen kontinenstorna elmaradása, pláne, hogy a válogatott keretek már javában készülnek.

(Fotó: Goal.com)

És ezt olvastad már?
Ronaldo hazugnak nevezte az Aranylabdát alapító France Football főszerkesztőjét