Története során először jutott be az NBA-döntőbe a Denver Nuggets. Nem is akárhogy.

A nyugati alapszakasz-első Denver a konferenciadöntőben a Los Angeles Lakersszel játszott. A Nuggets volt a favorit, de arra nagyon kevesen gondoltak, hogy Nikola Jokicét söpréssel ejtik ki az LA-t.

Ez történt. Kedd hajnalban 0–3-s hátrányban fogadta Los Angelesben a Lakers a Denvert, LeBron Jameséknek nyerniük kellett ahhoz, hogy ne érjen véget a szezonjuk. A Denver korábban már nyert öt és hat pontos különbséggel is a párharcban, és most is egy szoros meccset játszott a két csapat, és ezúttal is a Denver volt a jobb:

a Nuggets 113–111-re nyert, története során először játszhat NBA-döntőt.

A Denver fenállása során először jutott tovább a rájátszásban söpréssel (amikor az ellenfél nem tud meccset nyerni), először ejtette ki a Lakerst, és ugye ez a franchise első bajnoki döntője.

Nikola Jokic tripla-duplát ért el (30 pont, 14 lepattanó, 13 gólpassz), Jamal Murray pedig 25 pontig jutott. A másik oldalon LeBron James egy percet sem pihent, 40 ponttal, 10 lepattanóval és 9 gólpasszal zárt, de ezúttal ez is kevés volt.

Összefoglaló:

A Denver Nuggets az NBA-döntőben a Miami Heat–Boston Celtics párharc nyertesével találkozik majd, valószínűleg a Heattel, 3–0-ra vezet ugyanis a Miami.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
Hirdetés