A profi futballisták nemzetközi szakszervezetének nyomására gyorsan lépett a FIFA és gyakorlatilag érvénytelenítette a szerződéseket.

A FIFPro ugyanis arra kérte a nemzetközi szövetségét, hogy az orosz–ukrán háború miatt az oroszországi klubokban szereplő külföldi játékosok és edzők hadd távozhassanak a csapatuktól, következmények nélkül. A FIFA Bureau pedig gyorsan határozott:

a FIFA felfüggeszti az Oroszországban légióskodó külföldi játékosok és edzők jelenleg érvényben lévő szerződését, vagyis engedélyezi, hogy június 30-ig szabadon aláírjanak másik klubhoz.

A FIFA ezeket a játékosokat „szerződés nélküli” labdarúgónak minősítette. Sőt, emellett az érintett légiósok védelme érdekében hozzáteszi:

A külföldi játékosok és edzők Oroszországból való távozásának megkönnyítése érdekében, amennyiben az Oroszországi Labdarúgó-szövetséghez (FUR) tartozó klubok 2022. március 10-ig nem jutnak kölcsönös megállapodásra az érintett külföldi játékosokkal és edzőkkel, a külföldi játékosoknak és edzőknek jogukban áll egyoldalúan felfüggeszteni a munkaszerződésüket az adott FUR-hoz tartozó klubokkal az oroszországi idény júniusi végéig.

Roman Abramovics szabadulni akar a Chelsea-től

Egy svájci milliárdos szerint az orosz oligarcha megpróbálja eladni az angliai villáit és több üzletembernek is felajánlotta a londoni klubot.

(Fotó: Jose Luis Contreras/DAX Images/NurPhoto via Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Stankovic annyira le akart lépni a Fraditól, hogy saját zsebből vásárolta ki magát

Számtalan sztár kimaradt Anglia bő Eb-keretéből

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés