A csakfoci.hu információi szerint suriname-i védő és ghánai csatár érkezhet az Üllői útra.

Az elmúlt hetekben viszonylag nagy volt a csend a Fradi körül, aztán az új évben hirtelen felpörögtek az események és minden napra jut egy hír. Az már szinte biztos, hogy két játékost is leszerződtetnek, a kérdés már csak az, hogy januárban vagy csak a nyáron érkeznek az újak.

Már tavaly nyáron is bejelentkezett a Fradi a Slovan suriname-i válogatott belső védőjéért, Myenty Abenáért, most viszont már szinte biztosan le is igazolja.

A 28 éves Abena szerződése a szezon végén lejár, ezért most már erős pozícióból tárgyal az FTC, a Slovan ugyanis most kaphat érte utoljára pénzt. Ha sikerül megegyezni, akkor a tapasztalt, 191 centis bekk már januárban zöld-fehérbe öltözik, ha nem, akkor ingyen érkezik Budapestre nyáron.

Abena a Slovan előtt a Trnavában és a holland elsőosztályú De Graafschapban is szerepelt.

Myenty Abena
Pont ugyanez a helyzet az új csatárjelölttel is, a ghánai Owusu érkezése is szinte biztos, a kérdés, hogy mikor.

Az azeri sportal.az szerint a Ferencváros egyértelműen érdeklődik a Qarabag csatáráért, az orosz sport-express.ru azt is hozzáteszi, hogy a játékos a nyáron csatlakozhat majd a Ferencvároshoz, miután ingyen igazolhatóvá vált. A csakfoci úgy tudja, a Fradi nem tett le még arról, hogy a ghánai csatár már a tavasszal Csercseszov csapatában szerepeljen, de még folynak a tárgyalások.

Owusut jól ismerik a fradisták, az egymás elleni BL-selejtező idegenbeli meccsén gólt szerzett a magyar bajnok ellen. A 25 éves ghánai ebben a szezonban 17 bajnokin öt gólig és három gólpasszig jutott, az Európa-liga csoportkörében szintén van három gólja, mindegyik ellenfélnek (Nantes, Olimpiakosz, Freiburg) betalált.

Owusu korábban egy évet Törökországban, míg előtte több szezonon át Spanyolországban is légióskodott.

Fradi-játékos lett az év labdarúgója Tunéziában

Azok után, hogy az egyik legjobb tunéziai volt a foci-vb-n, most újabb értéknövelő elismerésben részesült.

(Fotó: Twitter, skslovan.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Nincsenek szavak Kyrie Irving cipőjére

További cikkeink a témában