Azok után, hogy az egyik legjobb tunéziai volt a foci-vb-n, most újabb értéknövelő elismerésben részesült.

A tunéziai távirati iroda éves szavazásán ugyanis

a Ferencváros középpályását, Aïssa Laïdounit választották az év legjobb labdarúgójának.

Laïdouni 434 pontot kapott, őt a Köln középpályása, Eljesz Szkiri követte 379 ponttal, a harmadik pedig Mohamed Ali Ben Romdan (Espérance) lett 290 ponttal.

A 26 éves középső középpályásnak parádés szezonja van, az Európa-ligában menetelő Fradi egyik legjobbja volt, majd a katari vb-n a tunéziaiak mindhárom meccsén pályára lépett, összesen 245 percet játszott – Dánia ellen a meccs legjobbjának is megválasztották. Paunoch Péter FIFA-licences játékosügynök szerint ugrásszerűen nőtt a játékos értéke, pedig ezt még azelőtt nyilatkozta, hogy az év játékosa lett.

„Az, hogy egy játékos egy világbajnoki csoportmérkőzésen a mezőny legjobbja tudott lenni az minimum ötven százalékkal emelhette az ő piaci értéket. Az én véleményem szerint egy öt és tíz millió euró közötti összeg teljesen reális lehet egy ilyen teljesítmény után.”

A Transfermarkt szerint jelenleg 4 millió euró a piaci értéke, a Fradi sportigazgatója, Hajnal Tamás pedig korábban elmondta, hogy a klub csak megfelelő összegű ajánlat esetén lenne hajlandó tárgyalni játékosa eladásáról.

Az Anderlecht vinné a Fradi válogatott középpályását

Az egyik legkomolyabb belga csapat hamarosan az Afrika-kupán is meglesheti a középpályást.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában