Olasz sajtóértesülések szerint a Premier League két topcsapata, a Chelsea és a Liverpool is élénken figyeli a Newcastle szélsőjét, Allan Saint-Maximint.

Az olasz Calciomercato hírét több angol oldal is átvette, amely szerint a Newcastle gyors és jól cselező játékosát a Chelsea és a Liverpool is leigazolná.

A 24 éves szélsőt két éve vette meg Franciaországból a Newcastle, és közönségkedvenc stílusával rögtön csapata legnagyobb sztárja lett. Saint-Maximin számára az idei lehet az igazi áttörést hozó év, nagyszerű formában kezdte a bajnokságot, hat meccsen két gólja és három gólpassza van.

Nem meglepő módon rögtön beindultak a pletykák, hogy hamarosan eligazolhat, ami logikus lépés lehet a karrierjében, mert láthatóan kezdi kinőni az amúgy nem túl erős, a bennmaradásért küzdő Newcastle-t. Piaci értéke 30 millió euró, a szerződése 2026-ban jár le, de könnyen lehet, hogy már jövő nyáron szintet lép, a Liverpool és a Chelsea mellett állítólag az Everton is szívesen megszerezné.

Saint-Maximinnek leginkább a gyorsasága és a cselező képessége a kiemelkedő. Az előző idényben 5,5 sikeres csele volt átlagban 90 percre levetítve, ebben a statisztikai mutatóban az európai topligák legjobbja volt.

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Ronaldo hazugnak nevezte az Aranylabdát alapító France Football főszerkesztőjét