Az eléggé valószínű, hogy nyáron csatárt vesz a Manchester City, a kérdés, hogy kit.

A legfrissebb hírek szerint Pep Guardiola már nem számol Sergio Agüeróval, ami nem meglepetés, már korábban cikkezett hasonlóról az angol sajtó, és Agüero az idei szezonban elég sokat hiányzott, már egyértelműen nem ő a jövő.

A City tehát csatárt akar venni, az Athletic szerint pedig két név szerepel Guardiola listáján.

Erling Haaland és Romelu Lukaku. Az Athletic szerint Kylian Mbappéért nem fog versenybe szállni a Manchester City, mert még az ő szintjükön is túlságosan magas fizetést akar a francia.

Haaland piaci értéke értéke 110 millió euró, a szerződésében viszont van egy záradék, amely értelmében 2022 nyarán 75 millió euróért távozhat. A kérdés az, hogy a City hajlandó-e várni még egy szezont, vagy már most nyáron bepróbálkozik a Dortmundnál, és megpróbálja drágábban leigazolni Haalandot.

Lukaku piaci értéke 70 millió euró, az Interbe való szerződése óta bombaformában, az egész olasz bajnokság talán legjobb csatára. Szerződése 2024-ben jár le, és ha az Inter anyagi stabilitása megmarad, akkor valószínűleg nem igazán engedné el a milánói klub.

A 27 éves Lukaku az idényben 32 meccsen 24 gólt rúgott és hét gólpasszt osztott ki, a 20 éves Haalandnak 28 meccsen 29 gólja és nyolc gólpassza van.

Guardiola úgy érzi, hogy nincs igazi szupersztárja a Citynek

Ennek ellenére a mostani keretből senkit nem cserélne el.

(Fotó: Getty Images; via)

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában