Már most érzékelhetően felszabadultabb és szervezettebb a Barcelona Óscar Mingueza szerint, mivel Xavinál tudják, mit kell tenniük, ellentétben azzal, amikor mindenki ment a feje után.

A Barcelona saját nevelésű védője a TV3-nak adott interjújában váratlanul sokat árult el arról, mit éreztek, hogyan edzettek és milyen volt a hangulat a Koeman-érában.

„Az öltözőben változásra volt szükség. Nem olyan volt a hangulat, amilyenre szükségünk lenne. Néhányan nem voltak boldogok, és amikor nem vagy jól, rosszul menned a dolgaid, akkor szükséged van levegőváltozásra. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű lesz Xavival, az emberek hisznek abban, amit ő mond, és ez nagyon fontos.”

Az edzések intenzitása is sokat változott:

„A gyakorlatok most arra fókuszálnak, amit a pályán csinálni akarunk. Sokkal egyértelműbb számunkra ez a módszer. És mindezt maximális intenzitással, nyomással, munkával és minőséggel hajtjuk végre... Jó, ha világos elképzelésünk van, és mindannyian a megfelelően meghatározott módon dolgozunk a jó eredmény elérése érdekében. Mint egy csapat.”

Minden kicsit ötletszerű volt Koeman alatt:

„Mindenki a saját dolgait próbálta javítani, de nem voltunk jók sem egyénileg, sem csapatként. Amikor nem jó a dinamika, mindenki csak azt csinálja, amit tud, de igazán mi sem hittünk benne...”

Mingueza szerint sokat nem kell várni, hogy látszódjon a változás.

„Biztos vagyok benne, hogy most minden megváltozik és jobbak leszünk – és nem hiszem, hogy két-három hónapot kell várni, hogy láthassuk ezeket a változásokat. Már ettől a hétvégétől érzékelhető lesz az újdonság.”

Xavi azonnal bevezetett néhány szigorúnak tűnő szabályt, ami egyébként Mingueza szerint teljesen alap.

„Xavi csak egy kis rendet és fegyelmet hozott az öltözőbe. De ezek a szabályok már az ificsapatoknál és a Barça B-nél is megvoltak. Bár most egy kicsit magasabb a bírságok! Számomra az volt a furcsa, hogy ezek a szabályok eddig nem léteztek.”

Xavi rögtön bekeményít a Barcelonánál, új szabályok lépnek életbe az öltözőben

Az elmúlt években elkényelmesedett a Barca-öltöző, ezen akar változtatni Xavi.

Xavi lehet a Barcelona megmentője, de hiba az új Guardiolaként tekinteni rá

Milyen focit játszhat Xavival a Barcelona, és mi számít reális elvárásnak? Többek között ezekre a kérdésekre is megpróbálunk válaszolni.

(Fotó: Pedro Salado/Quality Sport Images/Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Stankovic annyira le akart lépni a Fraditól, hogy saját zsebből vásárolta ki magát

Számtalan sztár kimaradt Anglia bő Eb-keretéből

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés