Az Eb-kijutás után most a Nemzetek Ligájában vettünk el újabb pontot a szerbektől és – az oroszokkal holtversenyben – vezetjük csoportunkat.

Nem panaszkodhatunk, a magyar fociválogatott miatt mostanság nem kell szégyenkezni. Rossi csapata a magasabban jegyzett Izland elleni kijutott az Európa-bajnokságra, majd a szintén erősebb szerbek ellen tartalékosan is szerzett pontot.

Gulácsi, Orbán, Szalai Attila, Fiola és Sallai sem játszhatott a NL-meccsen, tehát öt kezdőjátékos hiányzott, miközben a szerbek olyan klasszisokat küldtek pályára, mint az Ajax csatára, Dusan Tadic, a Real Madrid támadója, Luka Jovic, a Sevilla szűrője, Nemanja Gudelj, vagy a Lazio középpályása, a csereként pályára lépő Sergej Milinkovic-Savic.

Vezetést is szereztek a vendégek, Nemanja Radonjic sebességével nem tudott mit kezdeni a védelmünk.

Még az első félidőben egyenlítettünk, Kalmár parádésan kényszerítőzött Nikoliccsal, és a DAC középpályása higgadtan el is rúgta a szerb kapus mellett.

A magyar válogatott öt forduló után 8 ponttal áll, akárcsak Oroszország, az utolsó fordulóban a törököket fogadjuk, akár meglehet a csoportelsőség is.

Magyarország–Szerbia 1–1

(Fotó: MLSZ)

És ezt olvastad már?
A sivatagi homokban lubickoló császárpingvin újra lecsapott