A pusztító erejű földrengés több várost porig rombolt Törökországban, ez pedig – bár messze nem ez a legfontosabb – érintette a sportot is: a tragédia miatt több labdarúgóklub is visszalépett a bajnokságtól. Most pedig eligazolhatnak a játékosaik. Például az NB I-be.

A két visszalépő csapat, a Gaziantep és az antakyai Hatayspor. Utóbbi klub kapcsán pedig azt írja a török Fanatik újságírója, Yakup Çınar, hogy

a Fradiba igazolhat az algériai középpályása, Mehdi Boudjemaa.

A 24 éves, hatos és nyolcas poszton is bevethető középpályást nemcsak a magyar bajnoki címvédő kereste meg, hanem a török Szuperligából is csábítják, szurkolói hírek szerint a Galatasaray.

A francia-algériai kettős állampolgárságú Boudjemaa Franciaországban nevelkedett, profi szinten a Guingamp volt az első csapata, majd a Quevillynél és a Lavalnál is szerepelt kölcsönben. A Hataysporhoz 2021 nyarán érkezett, összesen pedig ötven tétmérkőzésen szerepelt a csapatnál.

Ez nem tűnik egy erős pedigrének, de gondoljunk arra, hogy az az Aïssa Laïdouni, akinek a pótlására érkezne, a román utolsótól érkezett az Üllői útra.

Más kiszemelt is van:

A Fradi egy egyiptomi válogatottal pótolná Laidounit

Tunéziai helyett jöhet egy egyiptomi.

(Fotó: BSR Agency/Getty Images)

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában