Mexikó sosem a közbiztonságról volt híres, a világ egyik legveszélyesebb országa, de azért arra nem számítana az ember, hogy valakit azért kivégezzenek, mert nem rak be a csapatba egy lányt. Most már ezt is kipipálhatja az ország. Megrázó tragédia következik.

Angélico Reyes, művésznevén El Gelo egy közepesen ismeretlen énekes Mexikóban, vagy inkább csak annak egy szűk területén, de magát akkora sztárnak képzelte, hogy úgy érezte, számon kérheti lánya edzőjét, miért is nem tette be a csapatba. Vagy szimplán csak annyira arrogáns és ostoba, mint a térség átlagos bűnözői.

Angélico Reyes

A számon kérés nála kicsit szigorúbb volt, mint amit mi el tudunk képzelni, egészen konkrétan öt lövést eresztett bele Guillermo Audelo professzorba Oaxacában. Mondom, a 33 éves edzőnek az volt a bűne, hogy a Los Dragones nevű csapatba nem válogatta be Reyes lányát.

A bepipult példás családapa világos nappal, szombat délben az város egyetemi részén támadott az edzőre, majd miután ordibáltak egymással, öt lövést eresztett az edzőbe. Mindezt több fiatal és gyerek nézte végig. Minden csupa vér volt (itt és itt van fotó, csak erős idegzetűeknek és 18 éven felülieknek), a helyszínen tartózkodó gyerekek sikítása és zokogása csődítette oda a többi tanárt. Audelót már nem tudták megmenteni. (Itt egy videó az esetről, saját felelősségre.)

Guillermo Audelo

El Gelo ezután a legnagyobb nyugalommal leintett egy taxit, amivel elhajtott a helyszínről. A noticiasnet.mx beszámolója szerint a taxis fejéhez is fegyvert fogott.

Aztán szerencsére őt is elfogták. Reyesnek egyébként két gyermeke is ebbe a suliba járt. Merje őket ezek után bárki fegyelmezni. Bár, ha minden jól megy, az énekes sztár pár évtizedig a fegyházban haknizik majd ezután. De ez sajnos a fiatal szakembert már nem hozza vissza.

És ezt olvastad már?
Drámai meccsen, az utolsó pillanatokban nyert a kéziválogatott az Eb-n