Saul Canelo Álvarez nem élt a visszavágói jogával, és egyelőre nem küzd meg újra a legutóbbi legyőzőjével, Dimitri Bivollal.

Néhány hete egyhangú pontozással kikapott az addig súlycsoportoktól függetlenül legjobbnak tartott Saul Canelo Álvarez. A mexikóit a veretlen orosz bokszoló, Dimitri Bivol győzte le pontozással. Álvareznek lehetősége lett volna az azonnali visszavágóra, de ezzel egyelőre nem él.

A Bivol elleni visszavágó helyett inkább az egyik legnagyobb riválisával, a kazah Golovkinnal fog ismét bokszolni, karrierje során már harmadszor.

Golovkin és Álvarez 2017-ben és 2018-ban már találkozott, az első meccs döntetlen lett, a másodikat pontozással nyerte a mexikói. Mindkét bunyó nagyon szoros volt, az elsőnek a  végeredménye minimum megkérdőjelezhető, a legtöbb szakember és szurkoló szerint is Golovkin nyerte azt a meccset, és a másodikkal kapcsolatban is voltak olyan vélemények, amelyek nem értettek egyet a végeredménnyel.

Papíron tehát rangadó az Álvarez–Golovkin 3, a kérdés viszont az, hogy a már 40 éves kazahnak mennyi esélye lesz a kilenc évvel fiatalabb Álvarez ellen.

Az Álvarez–Bivol meccsről itt írtunk:

Óriási meglepetés: legyőzték a világ első számú bokszolóját

A súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobb bokszolójának tartott Saul Canelo Álvarez kikapott.

Golovkin legutóbbi bunyója:

40 évesen TKO-val nyert újabb vb-címet a bokszlegenda Golovkin

Gennagyij Gennagyjevics Golovkin, azaz GGG újabb világbajnoki övet szerzett.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában