Saul Canelo Álvarez nem élt a visszavágói jogával, és egyelőre nem küzd meg újra a legutóbbi legyőzőjével, Dimitri Bivollal.

Néhány hete egyhangú pontozással kikapott az addig súlycsoportoktól függetlenül legjobbnak tartott Saul Canelo Álvarez. A mexikóit a veretlen orosz bokszoló, Dimitri Bivol győzte le pontozással. Álvareznek lehetősége lett volna az azonnali visszavágóra, de ezzel egyelőre nem él.

A Bivol elleni visszavágó helyett inkább az egyik legnagyobb riválisával, a kazah Golovkinnal fog ismét bokszolni, karrierje során már harmadszor.

Golovkin és Álvarez 2017-ben és 2018-ban már találkozott, az első meccs döntetlen lett, a másodikat pontozással nyerte a mexikói. Mindkét bunyó nagyon szoros volt, az elsőnek a  végeredménye minimum megkérdőjelezhető, a legtöbb szakember és szurkoló szerint is Golovkin nyerte azt a meccset, és a másodikkal kapcsolatban is voltak olyan vélemények, amelyek nem értettek egyet a végeredménnyel.

Papíron tehát rangadó az Álvarez–Golovkin 3, a kérdés viszont az, hogy a már 40 éves kazahnak mennyi esélye lesz a kilenc évvel fiatalabb Álvarez ellen.

Az Álvarez–Bivol meccsről itt írtunk:

Golovkin legutóbbi bunyója:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Amikor Jordan odaszólt Magic Johnsonnak