Vasárnap éjjel eldől, lesz-e történelmi címvédés az Európa-bajnokságon, de mielőtt végigizguljuk a finálét mulassunk egy jóízűt a torna kevésbé szakmai részén. Összegereblyéztük az Eb legmókásabb jeleneteit!

Rúgjak? Passzoljak? Várok! - Balotelli bénázás

Mario Balotellivel meg lehetne tölteni egy egész Top 10-es vicces, idióta és érthetetlen összeállítást, a csávó nem teljesen százas, ez a Napnál is világosabb. A ghánai származású félkegyelmű olasz csatár remekelt az elődöntőben, két gólt is szerzett, de azért akadt néhány momentum az Eb-n, amikor senki sem értette, mi a fenét csinál. Ez itt kérem egy remek ütemű labdaszerzés, majd egy tökéletes ziccer, Mario meg egyre csak lassul és vár... Ezmiez?

Proenca spori faultol

A spanyol válogatott jobb, mint az ír, bizony, elképesztő tudás kell ehhez a megállapításhoz. Épp ezért furcsa, hogy Pedro Proenca spori úgy érezte, kicsit meg kell támogatnia a címvédő selecciónt, az egyik kósza kontrának tűnő támadást - leginkább csak egy menekülés volt - profán módon akadályozott meg: felöklelte Andrews, a megszerzett labdából meg majdnem gólt lőttek a spanyolok. Akik végül a játékvezetői segítség nélkül is nyertek 4-0-ra.

Löw fikát eszik. Ismét

Joachim Löw kiváló szakember, csodálatos csapatot csinált a német válogatottból. Joachim Löw igényes, elegáns férfi, mindig fess rajta a slim fit ing és a fekete nadrág. Ám Jogi Löwnek van egy apró, jelentéktelen szokása: izgalmában, vagyis meccs közben - amikor úgy 3 kötőjel 6 kamera veszi - túrja az orrát és amit benne talál azt általában meg is eszi. Évek óta. A vébén és most, az Eb-n is jóízűen falatozott. Jó étvágyat, mester!

Ne aludj ember, ez az Eb!

Kár lenne szépíteni, hiába vett részt Európa elitje a tornán, sajnos becsúszott egy-egy kevésbé izgalmas csata, de azért akkora nem volt a baj, hogy egy több tízezres tömegben elaludjunk a mérkőzés közben. Persze nem mindenki gondolta így, az ukrán és a francia úr elszenderedett kicsit, és persze a klasszikus prank sem maradhatott el - aki elalszik, kap egy építményt a fejére. Ez ilyen.

Löw és a labdaszedő

Amikor épp nem igazi gourmandként saját váladékát fogyasztja a német szövetségi kapitány, mókázni is van ereje - itt épp az egyik labdaszedő fiú kezéből pöccinti ki a bőrt, ami roppant mód szórakoztatja a kommentátorokat. Viszont itt is rág valamit nagyon Löw, én nem akarom tudni, mit.

Akit a vihar sem tántorít el

Az Ukrajna-Franciaország mérkőzés egy órával később tudott csak elkezdődni, mert földindulás-szerű vihar telepedett Doneckre, özönvíz, villámok, minden, ami kell. Na de hol érdekli ez azt a mindenre elszánt helyi rajongót, aki tömérdek pénzt perkált ki, hogy fasza üllőhelye legyen. Magányosan, a szektor közepén. Hajrá, Ukrajna!

Sexy and i know it - tánc a viharban

Ugyanez a meccs, ugyanez a vihar kicsit másképp. Főszereplőnk több szempontból is el lehetett ázva, de ez nekünk jól jött, meg a tévétársaságoknak is, egészen briliáns vágókép lett belőle. Sexy and i know it! Több mondandóm nincs is.

Hopp, egy Trapp

Az eleve egy francia vígjáték főszereplőnek kinéző Giovanni Trapattoni sem maradhatott ki a jóból, Írország olasz mesterének volt egy nem túl baráti találkozója a horvát támadóval, Mario Madzukiccsal. Nyilván a 73 éves Louis de Funesre hajazó joviális szakember húzta a rövidebbet, de azért a jellegzetes kacsintás nem maradhatott el. Pacsi, Trapp!

Mario, kuss!

Hagytunk a végére is Balotellit, hisz vele mindig történik valami. A Cassano-féle oda-vissza szívatást már mutattuk, a mezét most magától vissza tudta venni, ám a száját nem tudja tartani. Megtette helyette csapattársa, Bonucci, aki Mario gyönyörű gólja után kénytelen volt befogni azt, mert a City-csatár nem viselte méltósággal (na ezt a szót mondjuk pont nem ismeri), hogy csak csereként jutott szóhoz. Az nem kérdés, hogy Prandelli kapitány felé kiáltott (volna) biztató szavakat.

Tragikomikus...

Ez a jelenetsor egyáltalán nem vicces nekünk, na meg az ukránoknak. Mások, a semlegesek viszont ezen röhögnek azóta is. A magyar játékvezetői team - leginkább Erős és Vad kolléga - megmutatta, hogyan lehet egy támadáson belül két kapitális, meccset befolyásoló és abszolút érthetetlen hibát elkövetni. Mi nem nevettünk!

Összegyűjtöttük a kedvenc állatainkat is a futballpályáról – és most kivételesen nem Pepére gondoltunk! Nézd meg azt is!

(fotó: parameter.sk)

És ezt olvastad már?
A Juventus egy argentin támadót elenged, de rögtön igazol egy újat