Több tapasztalt futballistájától is megszabadulhat a Manchester United a téli átigazolási szezonban.

Úgy tűnik, hogy télen viszonylag komoly változások lehetnek a Manchester United keretében. A The Independent szerint

az ötszörös BL-győztes Casemiro, a négyszeres győztes Raphael Varane és a 85 millió euróért igazolt Jadon Sancho is távozhat Manchesterből, miután Erik ten Hag már egyik futballistával sem számol.

Casemiro tavaly nyáron érkezett 70 millió euróért a Manchester Unitedhez, az előző szezonban fontos tagja volt a keretnek, két hónapja azonban sérülés miatt hiányzik, és a hírek szerint Ten Hag más típusú játékost akar a brazil helyére. El- vagy kölcsönadni nem lesz egyszerű a 31 éves brazilt, aki heti 350 ezer fontos fizetésével az MU legjobban kereső játékosa jelenleg.

Varane távozására is egyre nagyobb az esély. A francia világbajnok valamiért teljesen kikerült Ten Hag látóköréből, gyakorlatilag minden középhátvéd előtte van a rangsorban. Casemiro mögött ő a keret második legjobban kereső tagja (heti 300 ezer font), így számára sem lesz egyszerű csapatot találni.

Sancho korábban összeveszett Ten Haggal, egy ideig a keretnek sem volt tagja, talán az ő esetében van a legnagyobb esély arra, hogy valóban távozik (állítólag a Juventus érdeklődik iránta). Az angol szélső fizetése is óriási (heti 250 ezer font, a negyedik legnagyobb a csapatnál), Ten Hag azonban vele sem számol hosszútávon, így ő is áldozata lehet a januári keretrostálásnak.

Hozzá kell tenni azonban azt is, hogy a Unitednél azért viszonylag hamar változhatnak a dolgok. Harry Maguire nyáron majdnem távozott, most viszont ismét számol vele az edző, Scott McTominay maradására sem volt sok esély, aztán az idei szezonban a skót a Manchester United gólkirálya lett.

A Chelsea ellen is az ő duplájával nyert a United:

Védekező középpályásból gólkirály – ismét McTominay volt az MU nyerőembere 

Rangadót nyert a Manchester United, három pontra megközelítette a bajnokot a tabellán.

(Fotó: Getty Images; via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Leesett az állunk Haaland kihagyott helyzetétől

A spanyol játékvezetők perverziója belefújni egy játékrész végi gólba?

További cikkeink a témában