Kristina Mladenoviccsal sima két szettben győztek. Babos lett az ötödik magyar, aki Grand Slam címet tudott szerezni, és az első, akinek ez Melbourne-ben sikerült.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic 6:4, 6:3-ra legyőzte az Australian Open női páros döntőjében az orosz Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina kettőst.

A meccs mindössze 1 óra 20 percen át tartott, a várakozás annál tovább: Babos előtt utoljára 1986-ban ünnepeltek magyar Grand Slam-győztest a felnőtt mezőnyben, akkor Temesvári Andrea nyert párost a Garroson.

A soproni teniszező elcsukló hangon mondott köszönetet mindenkinek, majd elnevette magát, amikor a stábja felé nézett, mert őket majdnem kifelejtette.

A második kiemelt orosz kettős karrier Grand Slamet csinált volna, ha behúzza ezt a meccset, de erre még egy ideig várniuk kell.

Pedig a meccset Makarováék kezdték jobban, el is húztak 4:2-re, ám innen jelentős fordulat állt be: Babosék zsinórban négy gémmel behúzták az első szettet.

A másodikban játszmában 3:3-ig tartották a lépést Vesznyináék, a magyar-francia páros viszont elhúzott, majd ahhoz is volt lélekjelenléte, hogy 5:3-nál három bréklabdát hárítson. Nem is maradt el a jutalom, őket ünnepelte pillanatokkal később a Rod Laver közönsége.

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában
Sikeres nők a szoftveriparban - ilyen volt a Lányok Napja a memoQ-nál
Hirdetés