Már másfél éve nem a Barcelona játékosa Messi, és a most nyilvánosságra került üzenetek egy korábbi vezetőséghez köthetőek, de még így is egy elég komoly botrány van kialakulóban.

Új infók derültek ki a Barcelonához köthető néhány évvel ezelőtti szivárogtatással kapcsolatban.

A Bartomeu-vezetőség az utolsó éveiben csődközeli állapotba vitte a Barcelonát, a Barca a 2010-es évek közepén még BL-t nyert, néhány szezon alatt azonban sportszakmai téren és pénzügyileg is lemaradt a topfoci élmezőnyétől. Rosszul igazolt a klub, rengeteget és nem megfelelően költekezett, eközben pedig sorra jöttek a botrányok, lejárató kampányokat szerveztek kulcsjátékosok ellen, Bartomeu egy időre börtönbe is került, végül lemondott.

A katalán rendőrség még mindig vizsgálja ezt az időszakot, és a legújabb hírek szerint Bartomeuhoz és az embereihez köthető a néhány évvel ezelőtti Messi és Piqué szerződésére vonatkozó szivárogtatás. Konkrétan két név került előtérbe, Oscar Grau klubigazgató és Roman Gomez Ponti vezető jogász. A szivárogtatás ténye mellett olyan WhatsApp-üzenetekről számolt be a sajtó, amelyekben Lionel Messit egészen undorító módon szidták a Barca vezetői.

Ponti például egy üzenetben „csatornapatkánynak” nevezte Messit,

azt írta Bartomeunak, hogy egyszerűen nem lehet ennyire rendes az argentinnal, aki szerinte diktatúrát vezetett be a klubnál a fizetésekkel és az igazolásokkal kapcsolatban.

Majd úgy folytatta, hogy a klubnak zsarolást kellett elszenvednie a

„hormonális törpétől, aki a Barcának köszönheti az életét”.

Mindez azután történt, hogy 2020-ban Messi a szerződése egy pontjára hivatkozva távozni akart a Barcától, de végül mégis maradt egy szezont, mert csak bíróságon érhette volna el a klubváltást, és nem akart bíróságra menni a Barca ellen.

A nyomozás egyébként a Barcagate néven elhíresült ügyben folyt és folyik még mindig, ennek a mellékszálaként kerültek nyilvánosságra a most megjelent üzenetek.

Barcagate

2020-ban a Cadena SER kiderítette, hogy Barcelona vezetősége 2017-ben olyan megállapodást írt alá a 13 Ventures nevű céggel, amely a közösségi médiában megpróbálta lejáratni többek között Piquét és Messit, míg Bartomeut és a vezetőséget magasztalta, a munkájukat pozitívan próbálta bemutatni.

Az is kiderült, hogy a megszokottnál sokkal magasabb összegért kötötték meg a szerződést, a különbözet pedig a vezetőség tagjainak zsebében landolt. Ezt az ügyet vizsgálta az elmúlt években a katalán rendőrség.

Újabb példátlan botrány duzzad Barcelonában

Joan Laportáék most rájöttek, hogy ez előző elnök, Josep Maria Bartomeu utolsó négy szerződéshosszabbítása jogilag megkérdőjelezhető.

(Fotó: Getty Images; via; via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Nincsenek szavak Kyrie Irving cipőjére

További cikkeink a témában