Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Barca mindenképp akart igazolni egy olyan gyors és jól lövő szélsőt, akiben benne van a gól is.

Ez a Chelsea 30 éves brazilja, Willian lett volna, akiért öt ajánlatot is elküldött a katalán vezetést Londonba, de mindegyik visszapattant. Az új Chelsea menedzser, Maurizio Sarri ragaszkodik Willianhez, így ő hiába akart volna Barcelonába igazolni.

A folyamatos ostrom pedig – számunkra úgy tűnt, hogy – konkrétan egyik pillanatról a másikra megszakadt és azonnal nyélbe lett ütve a B-terv. Amiről addig hallani sem lehetett. És minden akkor, amikor már Mr. B-tervet bejelentették a Románál, de erről itt írtunk is.

Most meg már alá is írt a Barcelonához Willian fiatalabb és olcsóbb kiadása, Malcom.

FC Barcelona on Twitter

👋 🇧🇷 Bem-vindo Malcom! Welcome! ⚽ #EnjoyMalcom 🔵🔴 #EnjoyBarça https://t.co/nnxVK3hZt4

A 21 éves brazil szélsőt a Girondins Bordeaux-tól és az AS Roma orra elől igazolta le a Barca, 41+1 millió eurót fizet érte. A brazil öt évre, évi 5 millió euróért ír alá.

Malcom 2016 óta játszik Bordeaux-ban, 96 meccsen 23 gólja és 15 gólpassza volt. Az előző szezonban 37 bajnokin hétszer talált be és 5 asszisztot osztott ki, állítólag kiemelkedő szezonja volt, de a számok alapján azért ez túlzásnak tűnik.

Viszont az tény, hogy nagyon hasonlít Willianre: alacsony, gyors, jól cselez és kiválóan lő távolról, azonban Willian még jobb játékos, és sokkal tapasztaltabb. Ellenben kilenc évvel fiatalabb és kábé fele annyiba került, és ballábas, így akár jó üzlet is lehet hosszútávon, ha képes lesz helyet követelni magának a szűk keretben és nem kölcsönről kölcsönre fog járni.

A Barcelona egyébként nemcsak a Roma, hanem a Bayern, a Man. United, a Tottenham, az Arsenal és a Liverpool elől is elvitte a szélsőt, elég nagy volt rá a kereslet a nyáron.

Malcom a harmadik igazolása a Barcelonának ezen a nyáron, korábban megszerezte a szintén brazil középpályást, Arthurt és a francia védőt, Clément Lenglet-t.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.