Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Volt már pár nagy igazolás a nyáron, de az egyik legérdekesebbet épp most ütik nyélbe.

A Juventus és a Milan képviselői már szinte mindenben megegyeztek, írta meg Gianluca Di Marzio, a focivilág egyik leghitelesebb újságírója, ennek értelmében

Leonardo Bonucci visszatér a Juventusba, Mattia Caldara és Gonzalo Higuaín pedig az AC Milan játékosa lesz.

A két középhátvéd egy az egyben elcserélik, Higuaínt pedig 18 millió euróért veheti kölcsön a Milan, amihez tartozik egy 36 millió eurós vásárlási kötelezettség. A nagyjából 20 per szezont tartó argentin csatár négyéves szerződést ír alá és évi 7,5 millió eurót keres majd.

A csere egyébként mindkét félnek jó: a Juventus BL-t akar nyerni, ezért jött CR is, és ezért kell oda a legjobb védelem, olyan játékossal a közepén, aki nemcsak jó, hanem rutinos is. Caldara csak az előbbit tudja, ám a Milan ez pont megfelel, hiszen nekik annyira nem sürgős, most azonnal úgysem nyernek semmit, arról nem beszélve, hogy Bonucci menni akart. Így a Juvéé lesz a jelenlegi legjobb olasz védelem, a Milannál meg összeállt a jövő olasz válogatottjának védelme Donnarummával, Romagnolival, Contival és most már Caldarával.

Higuaín meg létszámfeletti lett Torinóban, a kispadra meg túl jól keresett, mindenképp el akart menni, és el is akarták engedni. Kereste a Chelsea és a Dortmund is, de így marad a Serie A-ban, ahol jól megy neki. A Milannak meg már ideje nincs egy épkézláb csatára, aki szállítja a gólokat megbízhatóan.

A Serie A igencsak belehúzott ezen a nyáron, előbb C. Ronaldo érkezése, most pedig ez a csere.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.