A Premier League-ből érkezhetnek Thomas Tuchel új szélsői.

Friss, még ropogós hír, hogy

a Chelsea teljes megegyezésre jutott az eddig igen makacs Leeds Uniteddal Raphinha leigazolásáról,

így már csak a brazil szélsőn múlik, hogy a Chelsea játékosa lesz-e.

Ez amúgy kulcskérdés, mert hiába ütötte le a Leeds a 75 millió eurót, Raphinha mindezidáig tartotta magát ahhoz, hogy a Barcelonához akar igazolni. Csakhogy ismét elutasította a Leeds a katalánokat, nincs esélyük a Chelsea ajánlatával szemben. Az Arsenal is rácsörgött a  Leeds vezetőire az elmúlt órákban egy új szóbeli ajánlattal, de a fehér-sárgák azt is elutasították.

A 25 éves brazil remek szezont ment, 35 bajnokin 11 gólt szerzett a szélről, be is került a brazil válogatottba, ahol kilenc meccsen 3 gólt lőtt. Kimagaslott a Leedsből, látszott, hogy más szint, úgy tűnik azonban, hogy az igazi álma nem jön össze, Barcelona helyett Londonban köt ki.

Ott viszont végül mégis kiváló csapat épülhet, holott komoly lépéshátrányban voltak Abramovics szankcionálása miatt, szinte teljesen új csapatot kell építeniük.

Ennek fontos része lehet Raphinha, na meg a másik szélső, akire ráalkudtak:

a Manchester City játékosa, Raheem Sterling.

A szélső messze nem stabil kezdő Guardiolánál, így elvágyódik, és a City sem tartoztatja, ha kap érte elég pénzt. Matt Law azt írja, a Chelsea egyre magabiztosabb, hogy mindkét szélsőt megszerzi.

Ha nyélbe ütik, akkor bizony igen komoly lesz a Chelsea támadósora Mounttal, Sterlinggel, Raphinhával és Havertzcel,

de még nem kizárt, hogy megszerzik Richarlisont is. Ebben az esetben a hátvédekre kell fókuszálniuk, de arra nagyon, mivel négy védő is távozhat.

(Fotó: Clive Brunskill/Getty Images)

És ezt olvastad már?
A háború ellenére is elindul az ukrán focibajnokság