Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Gianluigi Buffon már nem az első híres sportoló, aki lelki betegségeiről vall. Bátor és fontos tett az olasztól.

A PSG 40 éves világklasszis kapusa, Gigi Buffon a Vanity Fair olasz kiadásának adott interjút (melyet az ESPN summázott), és abban mesélte el, hogy annak ellenére, hogy korábbi évei sikeresek voltak, 25 éves korában, már a Juventusban

Ez 2003-ban volt, abban az évben, amikor a Juventus bajnok lett, de a Milan ellen elveszítette a csapata a Bajnokok Ligája döntőjét, a lehető legkisebb különbséggel, tizenegyesekkel. Buffon ekkor alig két éve volt az Öreg Hölgy keretének tagja.

Buffonnak ez egy jelentős nap volt, mert ez az élmény fontos tapasztalat volt a karrierje szempontjából – ha nem ment volna keresztül ezen a zűrzavaron, talán sose néz szembe a betegséggel, és akkor nem tudja kezelni a félelmeit, nem jött volna ki belőle. Igazán így tudta megérteni, mi történik vele.

A pánikbetegség egyébként egy szörnyű, alattomos és roppant veszélyes kór, különösképp a depresszióval együtt, márpedig ezek szeretnek kéz a kézben járni. Erről Iniesta is mesélt korábban.

Ha úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, ingyenesen hívhatod a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített 116-123-as vagy 06 80 820 111-es telefonszámot! Ebben az esetben itt is találhatsz segítséget, ha pedig valaki másért aggódsz, ezt érdemes elolvasnod.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.