Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A világ- és Európa-bajnok, négyszeres BL-győztes Barca-legenda a La Sexta TV Salvados show-jában mesélt élete legnehezebb időszakairól.

A már Japánban játszó zseniális játékos minden idők egyik legjobb és legeredményesebb középpályása – mindent megnyert, amit lehet, emellett kevés nála szimpatikusabb sportolót ismerünk.

De minden siker és kedvesség mögött húzódik egy ember, egy privát élet, minden nehézséggel együtt. Iniesta már korábban is mesélt arról, hogy depresszió jeleit mutatta 2009-ben, ami 2010-ben erősödött fel, amikor a legjobban ment neki és csapatainak is. Most beavatott minket a részletekbe is.

„A 2009-es triplázás után, nyáron kezdődött minden. Megnyertük a bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját, továbbjutást érő gólt szereztem az elődöntőben a Chelsea ellen, elképesztő szezonon voltam túl.

Emlékszem, visszatértünk az edzőtáborból, és az egyik délután, amikor otthon voltam, nagyon rosszul éreztem magam. Hívtam a csapatorvost, Prunát, és mondtam neki, hogy tennünk kell valamit, vagy nem tudom, mi fog történni. Azt mondta, segítségre van szükségem. Adott gyógyszer, mert éjjel pihenésre volt szükségem.

Még aznap felkerestem egy szakembert, és segítséget kértem tőle. Vártam az estét, hogy bevehessem a tablettát, és aludhassak. Az embereket az illúziók, érzések, vágyak vezérlik, az ilyen helyzetekben nincs semmink.”

Azt is elmondta, roppant nehéz időszak volt a Barca–Real csatában a José Mourinho-éra. A két klub között mindig volt rivalizálás, ellentét, ám ez akkor gyűlötté fajult, amikor Mourinho volt az edző Madridban. „Elviselhetetlen volt a légkör, ami kialakult.”

Tyson Fury is beszélt erről a fontos témáról:

Ha úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, ingyenesen hívhatod a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített 116-123-as vagy 06 80 820 111-es telefonszámot! Ebben az esetben itt is találhatsz segítséget, ha pedig valaki másért aggódsz, ezt érdemes elolvasnod.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.