A súlycsoportoktól függetlenül a világ egyik legjobb bokszolójának tartott Terence Crawford megvédte a világbajnoki címét, továbbra is veretlen.

A WBO váltósúlyú világbajnoka, a veretlen amerikai Terence Crawford honfitársa, a korábbi IBF és WBC bajnok Shawn Porter ellen tette kockára a világbajnoki övét. Crawfordot napjaink egyik legjobb bokszolójának tartja a szakma, pechjére azonban viszonylag inaktív. Porter gyakorlatilag a súlycsoport krémjével már bokszolt (felemás mérleggel), egyedül Crawford maradt ki a listájáról. Eddig. A szakértők a világbajnokot tartották favoritnak, ugyanakkor Porter személyében egy nagyon jó, agresszív stílusú kihívót láttak, és sokan úgy gondolták, a mostani lesz Crawford karrierjének legkomolyabb kihívása.

Végül egy viszonylag szoros meccset bokszolt a két amerikai, a pontozólapokon a bajnok vezetett néhány ponttal, de Shawn Porter is abszolút meccsben volt. A 10. menet elején leütötték a kihívót, majd nem sokkal később újra padlózott Porter, végül az edzője, aki egyben az édesapja is, úgy döntött, beszünteti a meccset.

Terence Crawford tehát ismét megvédte a világbajnoki címét, továbbra is veretlen, karrierje mind a 38 meccsét megnyerte, 29 ebből kiütés. Shawn Porter a meccset követően azt mondta, megküzdött a súlycsoport legjobbjaival, nem akar felhozóember lenni, ezért bejelentette visszavonulását. A korábbi világbajnok mérlege így 31 győzelem, négy vereség, egy döntetlen.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Ronaldo hazugnak nevezte az Aranylabdát alapító France Football főszerkesztőjét