Cseh László a tokiói olimpia után visszavonult, most pénteken pedig a Magyar Úszószövetség hivatalosan is elbúcsúztatta a magyar sport egyik legszimpatikusabb legendáját.

Cseh Laci egy olyan országban lett az egyik legelismertebb, legkedveltebb sportoló, ahol gyakorlatilag csak az olimpiai aranyak számítanak – pedig ő olyat nem tudott nyerni. A kiváló úszó négyszeres olimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, azonban sosem állhatott fel a csúcsot jelentő dobogó legfelső fokára.

Azonban Cseh elfogadta azt a helyzetet, hogy minden idők legnagyobb úszójának, Michael Phelpsnek volt a pályatársa, az amerikai zsenit nem lehetett legyőzni. A legfájóbb emlék talán Peking, ahol háromszor is másodikként nyúlt be Laci, mindháromszor a huszonháromszoros olimpiai bajnok amerikai előzte meg.

És mit tett Laci? Dolgozott tovább, még többet, még precízebben és alázatosabban. Sosem adta fel, sosem panaszkodott a sorsra, hogy az útjába küldte a földönkívülit: mindig úgy állt rajthoz, hogy le akarja győzni. Na ettől más Cseh László, mint a többi kiváló sportoló, aki nem nyert olimpiát. Mindenki kedveli, és mindenki elismeri.

Pénteken abban a medencében köszön el, ahol pályafutása utolsó, 71. érmét szerezte világversenyen, és a 2017-es világbajnokságon nyert ezüstjével egy rekordot is felállított: egymás után a nyolcadik nagypályás világbajnokságon állt dobogóra.

A Duna Arénában olyanokkal ugrott vízbe utoljára, mint Hosszú Katinka, Milák Kristóf, Kapás Boglárka és Jakabos Zsuzsanna, a parton és a lelátón pedig még több legenda tapsolt neki, például a négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás ünnepelte.

A búcsúfilmet nehéz nem párás tekintettel végignézni.

Elérzékenyülve nézte vissza pályafutása legszebb pillanatait Cseh László

Cseh László elérzékenyülve nézte vissza pályafutása legszebb pillanatait a Duna Arénában. 👏❤️

Posted by M4 Sport on Friday, October 8, 2021

Mi is elbúcsúztunk Cseh Lacitól:

Egy sportkarrier lehet teljes olimpiai aranyérem nélkül is

Cseh László ma hajnalban befejezte profi karrierjét, összeszedtük klasszis úszónk pályafutásának legemlékezetesebb pillanatait.

(Fotó: MTI)

És ezt olvastad már?
Így fog kinézni öreg korában Messi, Ronaldo, Mbappé és Neymar?
További cikkeink a témában