Ljubomir Vranjes eltávolítása után a Magyar Kézilabda-szövetség ideiglenesen Csoknyai Istvánt kérte fel kapitánynak, ma pedig véglegesítették is. De nem egyedül őt.

Lezárult a keresési és tárgyalási folyamat Vranjes távozása után, az MKSZ megnevezte a kapitányt. Sőt kapitányokat: Csoknyai István és Vladan Matics készíti fel a magyar férfi kézilabda-válogatottat a 2019-es világbajnokságra.

A svéd szakembert októberben állították fel a válogatott kispadjáról, miután Veszprémből elküldték eredménytelenség és kilátástalanság miatt.

Ideiglenesen a Balatonfüred mesterét, Csoknyai Istvánt kérték fel a válogatott irányítására, és vele megnyerte a válogatott a szlovákok (30–22) és az olaszok elleni (30–22) Európa-bajnoki-selejtezőt is. Most véglegesítették is az egykori kiváló átlövőt, ám Vladan Maticcsal, a Tatabánya szerb-magyar edzőjével együtt.

Csoknyai István 2009-2010-ben már irányította a válogatottat, és akkor Vladan Matics volt a segítője. Most mellérendeltségben kell működniük. Ez nem egyedi, két szövetségi kapitánnyal dolgozott az utóbbi időben a francia, a svéd és a cseh férficsapat is.

És ezt olvastad már?
Nem jutott elődöntőbe a férfi vízilabda-válogatott a hazai vb-n